Students and teacher of Aeres University Applied Sciences Dronten at food chain

Cursus Procesoperator Voeding

Interessegebied
Voeding

Het werken in de voedingsindustrie vraagt om gedrag dat ervoor zorgt dat de geproduceerde voeding voldoet aan de eisen die daaraan worden gesteld  en waarvan men niet ziek wordt. Om dit gedrag blijvend te kunnen opbrengen zal er begrip moeten zijn voor de omgangsregels en de kwaliteitsafspraken die in de industrie worden gesteld.  Daarnaast werkt men met complexe apparatuur of aan een geautomatiseerde productielijn. De rol van de procesoperator is om deze lijn zonder verstoringen te laten draaien.

  • 1450,-
  • 10 dagdelen + examen
  • 8 deelnemers
  • Leeuwarden
Talent voor groei

Voor wie?

Deze cursus is geschikt personen die nog niet of kort werkzaam zijn in de voedingsmiddelenindustrie en meer willen weten van de achtergronden wat er nodig is om in die sector een bijdrage te kunnen leveren.

Inhoud van de studie

Deze cursus “Procesoperator Voeding – de basis” geeft kennis en inzicht met betrekking tot kwaliteit, voedselveiligheid, hygiëne, basiskennis van microbiologie, reinigen, besturingstechniek, automatiseren en storingsanalyse. De lesdagen zullen ingevuld met een afwisseling tussen kennisdeling en praktijk in een oefenruimte. Naast 10 lesdagen is er een e-learning die de cursisten krijgen aangeboden. Door middel van praktijkopdrachten wordt de koppeling gemaakt met de processen in het leer(stage)bedrijf. 

Onderwerpen die aan bod komen: 

  • Kwaliteitseisen
  • Voedselveiligheid (HACCP)
  • Basisvoorwaarden voor veilige voeding
  • Persoonlijke en werkplekhygiëne,
  • Gewenste houding en gedrag
  • Kennis maken met procestechniek

Resultaat

Opleidingstraject wordt afgerond met het examen voor het landelijk erkende keuzedeel K0651; Voeding, industriële processen.