Cookies op www.aerestrainingcentre.nl
Aeres gaat zeer zorgvuldig om met haar informatie en zal deze gegevens nooit aan derden ter beschikking stellen.
Het werken in de voedingsindustrie vraagt om gedrag dat ervoor zorgt dat de geproduceerde voeding voldoet aan de eisen die daaraan worden gesteld en waarvan men niet ziek wordt. Om dit gedrag blijvend te kunnen opbrengen zal er begrip moeten zijn voor de omgangsregels en de kwaliteitsafspraken die in de industrie worden gesteld. Daarnaast werkt men met complexe apparatuur of aan een geautomatiseerde productielijn. De rol van de procesoperator is om deze lijn zonder verstoringen te laten draaien.
Deze cursus is geschikt personen die nog niet of kort werkzaam zijn in de voedingsmiddelenindustrie en meer willen weten van de achtergronden wat er nodig is om in die sector een bijdrage te kunnen leveren.
Deze cursus “Procesoperator Voeding – de basis” geeft kennis en inzicht met betrekking tot kwaliteit, voedselveiligheid, hygiëne, basiskennis van microbiologie, reinigen, besturingstechniek, automatiseren en storingsanalyse. De lesdagen zullen ingevuld met een afwisseling tussen kennisdeling en praktijk in een oefenruimte. Naast 10 lesdagen is er een e-learning die de cursisten krijgen aangeboden. Door middel van praktijkopdrachten wordt de koppeling gemaakt met de processen in het leer(stage)bedrijf.
Onderwerpen die aan bod komen:
Opleidingstraject wordt afgerond met het examen voor het landelijk erkende keuzedeel K0651; Voeding, industriële processen.