Drone advanced (Specific)

Duur
Meerdere dagen
Interessegebied
Ondernemerschap

Wil je met zwaardere drones vliegen of meer bevoegdheden krijgen, dan moet je een specific hebben. Een drone weegt meer dan 25 kg en je mag hiermee op plaatsen vliegen waar de open categorie verboden is. Dat betekent dat er hoge veiligheids- en kwaliteitseisen worden gesteld aan de dronepiloten en de drones. Drones moeten hiervoor aan zwaardere voorwaarden voldoen en de dronevlieger moet over een certificaat beschikken. De opleiding en de keuring worden uitgevoerd door erkende instanties. 

  • 3 dagdelen
  • Theorie en praktijk
  • Erkend certificaat 
Talent voor groei

Voor wie?

Voor iedereen die met zwaardere drones wil vliegen of meer bevoegdheden met de drone wil krijgen. 

Inhoud van de studie

De cursus Advanced is een combinatie van theorie en praktijk en je doet zowel een theorie- als een praktijkexamen. Na afronding van de cursus ben je gecertificeerd dronevlieger voor bijzondere omstandigheden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan vliegen in de gecontroleerde omgeving van een vliegveld of bij bebouwing. Tijdens deze cursus kun je verschillende specialisatietrainingen volgen, zoals buiten zicht vliegen en zwaardere drones besturen. 

Wil je drones professioneel inzetten in je werk? Dan is deze opleiding essentieel. Tijdens de cursus gaan we diep in op wetten en regels, meteorologie, navigatie, veilige vliegoperaties en vliegvaardigheden. De training gaat ook uitgebreid in op het gebruik van drones in het groene domein. Daarbij wordt specifiek stilgestaan voor de type vluchten die je wilt kunnen uitvoeren.

Resultaat

De cursus Advanced is een combinatie van theorie en praktijk en je doet zowel een theorie- als een praktijkexamen. Na het behalen van beide examens ontvang je een certificaat als bewijs.