Gecertificeerd Melken

Duur
Meerdere dagen
Interessegebied
Veehouderij

Goed melken betekent dat de koeien vlot en voldoende uitgemolken worden met behoud van de uiergezondheid. De gewonnen melk is een voedingsmiddel voor menselijke consumptie en daarom moet het een veilig en vertrouwd product zijn, dat met zorg is gewonnen. Bovendien moet voor de melker het melken op een arbo-technisch verantwoorde manier worden uitgevoerd. Tijdens deze training gecertificeerd melken wordt aandacht gegeven aan deze aspecten door te melken in de praktijk en 2 theorie lessen.

  • n.n.b.
  • 4 dagdelen
  • 13:00 - 18:00 & 15:30 - 18:00
  • Maximaal 6
Talent voor groei

Voor wie?

Melkveehouders en medewerkers op melkveebedrijven bij wie het machinaal melken tot de werkzaamheden behoort. Ook voor andere belangstellenden

Inhoud van de training

Gedurende de training zullen verschillende aspecten in aan de orde komen, denk hierbij aan:

  • Bedrijfsklaar maken van de melkmachine
  • Werkmethode en werkvolgorde van het melken
  • Reinigen
  • Mastitis opsporen
  • Borgingseisen en bewaken melkkwaliteit
  • Kennis van de melkwinningsapparatuur