Jong Ondernemersschap

Duur
Meerdere dagen
Interessegebied
Ondernemerschap

Wil jij je gedegen voorbereiden op toekomstige ondernemerschap, dan is deze cursus heel geschikt. e gaat met een groep collega-ondernemers aan de slag. Ieder werkt aan het eigen ondernemersplan. Je spiegelt elkaar en houdt elkaar scherp. Je zult merken dat andere toekomstige ondernemers hun eigen vraagstukken hebben en op een andere manier naar jouw bedrijf en jouw strategie kijken dan jij zelf. Dat maakt je scherper en geeft veel input.

  • 6 dagen
Talent voor groei

Voor wie?

Voor jonge mensen die zich willen voorbereiden op hun ondernemerschap.

Inhoud van de studie

De cursus bestaat uit 6 dagen verdeeld over een half jaar. Je gaat met elkaar aan de slag om je eigen ondernemersplan te schrijven, passend bij jou als ondernemer en met jouw verdienmodel in de markt. Het plan geeft je een stevig houvast en richting voor de toekomst.

Dag 1. Jij als CEO We starten bij jou als ondernemer.

Waar sta jij voor? Wat is jouw unieke talent? Hoe krijg jij ruimte in jouw familiebedrijf? En wat is jouw stijl van communiceren?

Dag 2. De agrarische sector in beweging

Wat is er gaande in de sector en waar draag jij aan bij? Vanuit welke ketenpositie voldoe jij aan welke klantbehoefte? En is dat waar jij voor gaat? Je werkt aan je eigen businessmodel.

Dag 3. Creatief denken

Je laat alle bestaande denkramen los en gaat creatief kijken wat er gaande is. Waar maak jij het verschil? Hoe geef jij vorm aan je onderneming?

Dag 4. Hoe geef jij vorm aan jouw onderneming

Wanneer helder is waar jij voor gaat, gaan we kijken met welk verdienmodel je dit mogelijk kunnen maken. Met de stoplichtanalyse brengen we de (on)mogelijkheden van jou, je familie, het bedrijf en de markt in beeld. Dan volgt de strategie vanzelf.

Dag 5. De CFO van het bedrijf

We gaan kijken naar de financiele mogelijkheden en hoe je voor jouw plannen de handen op elkaar kunt krijgen. Of dat je juist bij moet stellen. Je krijgt feedback op de eerste aanzet van je ondernemersplan.

Dag 6. Presentaties

We sluiten af met jouw presentatie voor een panel. Als toekomstig ondernemer wordt dit immers vaak van jou gevraagd.

Resultaat

  • Inzicht in jouw eigen talent, in wie je bent en wat je wilt bereiken;
  • Inzicht in de vele ontwikkelingen in de sector en hoe jij hier op in kunt spelen;
  • Bij elkaar in de keuken kijken om te zien hoe anderen het doen;
  • Zicht krijgen op het proces van overname en de positie van alle betrokkenen daarin;
  • Op jouw eigen manier vormgeven aan de toekomst van jouw bedrijf;
  • Zicht op de financiele en juridische structuren bij overname;
  • Je eigen ondernemersplan op één A4.