Mollen- en Woelrattenbestrijding Verlengen

Duur
Dag
Interessegebied
Licenties
  • 130,-
  • 1 dagdeel
  • Licentie
  • Maximaal 10
Talent voor groei

Voor wie?

Deze cursus is bestemd voor degene die zich beroepsmatig bezig houden met het bestrijden van mollen of woelratten zowel op eigen (agrarisch) bedrijf als bij derden zoals akkerbouwers, veehouders, hoveniers, medewerkers van plantsoenendiensten en of recreatiebedrijven. En die hun bewijs van vakbekwaamheid willen verlengen.

Voorkennis

  • Voor deze cursus dient u in het bezit te zijn van een geldig bewijs van vakbekwaamheid Mollen- en woelrattenbestrijding met pellets.

Inhoud van de training

Mollen en woelratten vormen in het gazon, de moestuin, de boomgaard, in het park en weiland of pas gezaaide percelen een lastig en terugkerend probleem. Het meeste last van mollen ondervindt u in maart en april.

Mollenbestrijding is belangrijk voor behoud van een goed grassenbestand, een goede kwaliteit ruwvoer en natuurlijk ook om blessures van de dieren die op het land grazen uit te sluiten. Bestrijding van woelratten is belangrijk om (fruit-)bomen en sierheesters te beschermen.

Woelratten eten voornamelijk bollen, knollen en wortels van fruit- en sierbomen. Ze kunnen een hele boomgaard doen afsterven door hun geknaag. Beide dieren worden door de verwoestingen die ze aanrichten tot de schadelijke organismen gerekend. Het is belangrijk dat het bestrijden van schadelijke organismen op de juiste manier gebeurt.

Tijdens de cursus Mollen- en woelrattenbestrijding gaan we in op de leefwijze van de mol en woelrat in het ecosysteem. We behandelen de bestrijdingsmogelijkheden met klemmen.

De cursusavond Mollen- en woelrattenbestrijding licentieverlenging wordt aangevraagd bij Bureau Erkenningen.

Onderwerpen

  • Bestrijdingsmiddelen en veiligheidsaspecten
  • Fosformwaterstof tegen mollen en woelratten

Prijs is exclusief boek. Indien u geen boek meer heeft, kunt u dit aangeven bij aanmelding. Kosten boek: €31,50. 

Resultaat

Na afloop van deze cursus zal uw licentieverlengingsaanvraag worden behandeld door Bureau Erkenningen en ontvangt u uw verlengingsvakbekwaamheidspas per post. Ga op tijd op herhaling.