Cookies op www.aerestrainingcentre.nl
Aeres gaat zeer zorgvuldig om met haar informatie en zal deze gegevens nooit aan derden ter beschikking stellen.
In de voedingsmiddelenindustrie werken operators met complexe apparatuur binnen een geautomatiseerd productieproces. Kennis van techniek is noodzakelijk om de productie optimaal te laten verlopen. De operator draagt bij aan eerstelijns onderhoud, doet technische inspecties. Op basis van de procesvariabelen signaleert hij/zij storingen en stuurt proactief het proces bij.
Voor iedereen die werkt in de levensmiddelenindustrie en met beter inzicht in de productie een actieve bijdrage wil kunnen leveren bij onderhoud en het voorkomen en oplossen van verstoringen.
Onderwerpen die aan bod komen op basis- en verdiepend niveau zijn:
In dit scholingstraject leert de cursist de basisbegrippen met betrekking tot besturing, meet- en regeltechniek, utilities en overbrengingstechnieken, waardoor hij in staat is eenvoudige storingen te kunnen analyseren en (zelfstandig) op te lossen. Techniek vraagt om inzicht. Dit wordt geoefend vanuit praktijksituaties uit de eigen praktijk of in een geconstrueerde omgeving (praktijk-/ oefenruimte).
Met het behalen van het examen wordt het MBO-certificaat Productietechniek geschikt voor niveau 2 (K0333) en voor niveau 3 (K0334) behaald.