Studenten tuinbouw akkerbouw buiten veld

Themadag Bedrijfsorganisme

Interessegebied
Akkerbouw
Interessegebied
Biologisch
Interessegebied
Ondernemerschap
Interessegebied
Veehouderij

Een gezond, veerkrachtig bedrijf heeft een duidelijke eenheid, een duidelijke identiteit. Die kun je opvatten als een 'organisme'. Vaak is een voorgenomen verandering binnen het boerenbedrijf een aanleiding om met dit 'bedrijfsorganisme' bezig te gaan. 

Voor wie?

Deze themadag is breed toegankelijk voor ieder die de landbouw in het hart van zijn of haar werk heeft, en die zich de visie over het bedrijfsorganisme eigen wil maken.

Trainer Joke Bloksma is adviseur en begeleider van boeren in veranderingsprocessen. Zij schreef het boek Gezond landbouwbedrijf; over het principe van het boerenbedrijf als een zelfstandig organisme, dat bepaalde zaken wel en niet nodig heeft om op zijn best en gezondst te functioneren. Je kunt ook de hele training Bedrijfsorganisme volgen. Dan ga je na de Themadag nog in drie praktische werksessies met deze theorie aan de slag. Je kan eerst de themadag volgen en daarna besluiten of je de volledige training wil volgen! 

Inhoud van de studie

De ruimtelijke vormgeving van een bedrijf en hoe de praktische organisatie verloopt, blijken veel met elkaar te maken te hebben. Deze themadag geeft theorie en voorbeelden om zelf mee aan de slag te gaan. Vaak is een voorgenomen verandering een aanleiding om met het ‘bedrijfsorganisme’ bezig te gaan. Veranderingen zoals: percelen erbij of eraf, nieuwe tak erbij, nieuwe bedrijfsgebouwen, nieuwe bedrijfsleiders, nieuwe ambities. Verbeteringen zijn zowel via de ruimtelijke indeling als via de organisatie te starten. Het sterkst werkt het als aan beide ‘ingangen’ tegelijk wordt gewerkt.

Belangrijke informatie: 

Inloop een halfuur voor aanvang
Tijden: 10.00 – 17.00 uur (inclusief lunch)
Locatie: Warmonderhof, Wisentweg 12, Dronten
Trainer: Joke Bloksma

Je kunt ook de hele training Bedrijfsorganisme volgen. Dan ga je na de Themadag nog drie dagen onder begeleiding met deze theorie aan de slag.