Practor kringlooplandbouw Aeres MBO

Themadag Kringlooplandbouw doorstroom wordt rondstroom

Duur
Dag
Interessegebied
Akkerbouw
Interessegebied
Biologisch
Interessegebied
Veehouderij

Ā Kringloop, natuur inclusief, circulair, grondgebonden; de woorden die uitdrukken dat de landbouw snel van karakter verandert, zijn legio. Op deze themadag krijg je een duidelijk beeld van de consequenties van kringlooplandbouw voor de landbouw en de maatschappij. Zodat je als (melk)veehouder, akkerbouwer of tuinder kunt bepalen hoe je je bedrijf toekomstbestendig kunt maken.

  • Praktische themadag
  • 10:00 - 17:00uur
  • Warmonderhof, Dronten
  • Maximaal 25 deelnemers
Talent voor groei

Voor wie?

Deze themadag kringlooplandbouw is geschikt voor zowel (melk)veehouders als akkerbouwers en tuinders. De cursusleider is Ruud Hendriks, docent bodemvruchtbaarheid en Practor Kringlooplandbouw. De overige trainers zijn: Frens Schuring, docent biologische melkveehouderij, Frank Verhoeven, zelfstandig adviseur melkveehouderij via Boerenverstand. 

Programma:

De cursusleider is Ruud Hendriks, docent bodemvruchtbaarheid en kringlooplandbouw op Aeres MBO Dronten Warmonderhof en Practor Kringlooplandbouw voor Aeres MBO. De overige trainers zijn: Frens Schuring, docent biodynamische melkveehouderij, trainer ‘van wens naar werkelijkheid, adviseur biologische en biodynamische melkveehouderij en kringlooplandbouw, adviseur en begeleider m.b.t. verduurzaming melkveehouderij; intervisiegroepen en studiegroepen. Frank Verhoeven, zelfstandig adviseur melkveehouderij via advies- en projectbureau Boerenverstand, dat op een praktische manier werkt aan een duurzamere landbouw.

Resultaat

Aan het eind van de dag heb je een duidelijk beeld van de consequenties van kringlooplandbouw voor de land- en tuinbouw én voor de maatschappij en heb je een indicatie in welke richting je je met je bedrijf kunt ontwikkelen.