Teelt van graan in natuurgebieden

Training van droom naar bedrijf

Duur
Meerdere dagen
Interessegebied
Biologisch
Interessegebied
Akkerbouw
Interessegebied
Ondernemerschap
Interessegebied
Veehouderij

Heb je plannen voor een eigen biologisch of multifunctioneel boerenbedrijf? Ben je bezig met bedrijfsopvolging van je ouders of van anderen? Zoek je naar handvatten hoe je dat moet aanpakken? Volg deze leergang, met als resultaat: je eigen, concrete bedrijfsplan. De trainers komen van ingenieursbureau Land&Co uit Wageningen.

  • Trainers van Land&Co
  • 4 dagen
  • 595,-
  • Max. deelnemers: 25
Talent voor groei

Inhoud van de studie

In de leergang beginnen de trainers bij jouw uitgangspositie, en werk je onder begeleiding van ervaren bedrijfsadviseurs en coaches stapsgewijs toe naar het concretiseren van je eigen plan.

Bedrijfsplan of persoonlijk leerplan

Er is aandacht voor persoonlijke thema’s zoals: wat wil ik en waarom? Wat houdt me tegen? Je krijgt inzicht in je eigen kwaliteiten en valkuilen. Hoe zit jij in elkaar en wat voor bedrijfsvoering past daarbij? Hoe communiceer jij je plan? Er is tijd voor gerichte vragen over jouw specifieke situatie. Je gaat in gesprek met experts die je verder kunnen helpen bij o.a. bedrijfssamenstelling, samenwerken en rechtsvormen, financiering, marketing en afzet, en gezin/wonen. De uitkomst van het traject is dat je een bedrijfsplan hebt liggen waarmee je naar de bank kunt, en/of een concreet persoonlijk leerplan waarmee je de komende jaren naar een eigen bedrijf toegroeit.

Trainers

Lian Kasper – Land & Co / Kalapa Lian is programma-maker, trainer en coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en betrokkenheid bij natuur en landschap. Zij geeft vanuit Land & Co richting aan het platform Landgilde.nl voor bedrijfscontinuïteit in de biologische landbouw, en is trainer in het Werk dat weer verbindt van Joanna Macy. Verder is ze deel van het bestuur van de Werkgroep Landschaps Onderzoek (WLO) en de BioAcademy. Zie https://www.landco.nl/ en https://www.kalapa.nu/

Maria van Boxtel - Land & Co Enthousiasmerend projectleider biologische en duurzame landbouw, ontwikkelen nieuwe landbouwbedrijven en bedrijfsopvolging. Begeleider verduurzamen pachtuitgifte, bedrijfsplan verbrede of biologische landbouw. Trainingen en workshops voor agrarische ondernemers. Zij werkt vanuit adviesbureau Land&Co.