Aeres MBO Ede foodopleidingen

5S is een methode gericht op het verbeteren van de organisatie met de werkplek als uitgangspunt. Door die te optimaliseren gaan we verspillingen tegen en leggen we de basis voor kwaliteit. 5S is in de levensmiddelenindustrie ‘hot’ omdat men tegen geringe kosten grote resultaten kan boeken. Leidinggevenden hebben met 5S een instrument in handen om de werkplekken in de fabriek systematisch en blijvend te organiseren.

Cursusinhoud

De cursus zal volgens de leidraad van het 5 stappenplan gegeven worden. Deze 5 stappen zijn:

  1. Scheiden
  2. Schikken
  3. Schoonmaken en inspecteren
  4. Systematiseren en standaardiseren
  5. Standhouden / verandering vasthouden

Iedere stap afzonderlijk zal inhoudelijk behandeld worden. Hierbij zal uiteraard ook aandacht besteed worden aan het overtuigen en motiveren van de mensen die volgens het 5S-systeem gaan werken.

Kosten en aanmelden

Op aanvraag. Bel met 088 - 020 57 00 voor meer informatie.