Voeding voedsel technologie

In deze twee daagse basiscursus komen het belang en de principes van kwaliteitszorg in het algemeen en van HACCP in het bijzonder aan de orde. Naast het onderscheiden van verschillende soorten bederf wordt de microbiologische basis gelegd waarmee u kunt begrijpen welk hygiënisch werkgedrag, welke reiniging en desinfectie, welke conservering, op welk moment in de productieketen van belang is. U leert hoe uw eigen handelen van invloed is op de veiligheid van uw voedselproducten.

Cursusinhoud

  • Belang van kwaliteit / HACCP
  • Principe van kwaliteitszorg / HACCP
  • CCP’s en regelkringen
  • De diverse kwaliteitsindicatoren QCP’s
  • Auditing en certificering
  • Soorten micro-organismen
  • Levensvoorwaarden / conserveren
  • Persoonlijke hygiëne en hygiënisch werkgedrag
  • Reiniging en desinfectie, CIP
  • Resultaten van microbiologische trendanalyses
  • Ongediertepreventie
  • Allergene stoffen
  • Traceerbaarheid

Kosten en aanmelden

Op aanvraag. Bel met 088 - 020 57 00 voor meer informatie.