paardenplaats pensionstal
Vanaf het najaar van 2023 staan er nieuwe opleidingsmogelijkheden voor je klaar van de Freestyle Academy. Maar wat kan je eigenlijk verwachten van deze boeiende opleidingen? In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over de Freestyle Academy.
De Freestyle Academy, gevestigd in het Drentse Ruinerwold, werd in het leven geroepen door Emiel voest en zijn vrouw Chaja Kolthoff-Voest. Dit toonaangevende hippische opleidingscentrum heeft sinds 2011 haar deuren geopend voor aspirant-instructeurs. Deze opleidingen zijn door de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en Opleiding Ruiterfederatie Nederland (ORUN) erkende opleidingen.

Unieke instructeursopleidingen

Uniek is het eerste jaar van deze instructeursopleidingen. Hier word je niet alleen opgeleid in de omgang met paarden, maar je krijgt ook uitgebreide training in verschillende technieken die je naast het paard kunt toepassen. En het goede nieuws is dat deze opleiding vanaf het najaar van 2023 op meerdere locaties in het hele land beschikbaar zijn. Een van deze locaties is het Hippisch Centrum van Aeres in Kootwijkerbroek.


Horsemanship

Niveau 1 richt zich op wat we algemeen kunnen aanduiden als ‘Horsemanship’. Omdat we in dit eerste jaar voornamelijk aandacht besteden aan de trainingsvormen vanaf de grond, komen alle aspecten van het omgaan en trainen van het paard aan de orde. Natuurlijk gedrag, welzijn en leerprincipes staan aan de basis van deze opleiding. Tijdens de opleiding ontwikkel je je eigen vaardigheden in de technieken en wordt er uitgebreid aandacht geschonken aan het lesgeven in deze technieken.

Meer van de Freestyle Academy

Naast ‘Horsemanship’ bieden we bij Aeres nog andere opleidingen van de Freestyle Academy aan. Neem eens een kijkje bij loswerken, grondwerk of dubbele lange lijnen. Waar wacht je nog op? Meld je aan en duik in de wereld van paarden, training en instructie bij De Freestyle Academy!

Partners van Aeres Training Centre