Volg een cursus met STAP-subsidie

Date

Met het STAP-budget kun je een cursus volgen, om zo je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Vanaf 1 maart 2022 kun je hiervoor bij het UWV een vergoeding aanvragen van max € 1000,-.

Zo werkt STAP

Schrijf je in voor een cursus, ontvang je STAP-aanmeldingsbewijs en vraag daarna je STAP-budget van max € 1000,- aan bij UWV. De aanvraagperiode start op 1 maart. Wees snel, want op = op!

Je hebt recht op STAP-budget voor een opleiding als:

  • je ouder bent dan 18 jaar en nog geen AOW ontvangt (of je wel of niet werkt, een uitkering ontvangt of ondernemer bent, dat is voor je aanvraag niet relevant).
  • jij of je partner de Nederlandse nationaliteit heeft of een andere nationaliteit van een land binnen de Europese Unie.
  • je volksverzekerd bent (dit ben je als je de afgelopen 27 maanden minstens 6 maanden in Nederland gewoond, gewerkt of een uitkering hebt gehad).
  • je dit kalenderjaar nog geen STAP-budget hebt gekregen en er nog budget is.
  • je voor de opleiding STAP-budget kan krijgen (volgens het STAP-scholingsregister).

STAP-subsidie aanvragen

Stap 1: reserveer je plek Zoek & vind onze opleidingen op STAP-budget UWV en meld je daar aan.

Stap 2: ontvang het STAP-aanmeldingsbewijs Aangemeld op de STAP-website? Je ontvangt van ons het STAP-aanmeldingsbewijs. Dit bewijs heb je nodig voor stap 3.

Stap 3: zit er klaar voor op 1 maart! Met je aanmeldingsbewijs kun je vanaf 1 maart via het STAP-portaal van UWV je subsidie aanvragen.

Je ontvangt van UWV bericht als STAP-budget is toegekend. Het budget wordt rechtstreeks aan Aeres Training Centre betaald.