Bloemstylist DFA (Dutch Flower Arrangement)

De opleiding Bloemstylist (DFA 1 en 2) is een tweejarige opleiding. Het eerste jaar is een basisjaar met aandacht voor techniek, vormgeving en praktische vaardigheden binnen het beroep van bloemist. Het tweede jaar is een verdiepend jaar.

Basisjaar

Dit eerste jaar bestaat uit 20 praktijkavonden waarin de vakvaardigheden voor regulier bloemwerk worden aangeleerd. Met het accent op techniek, draait het in dit jaar om praktische handelingen. Je gaat creatief aan de slag met corsages, vaas en schaalarrangementen, boeketten en eenvoudig bruids- en rouwwerk. In 4 theorieavonden verdiep je je in naamgeving van bloemen en planten, vakkennis ,verkopen en productkennis.

Verdiepend jaar

Het verdiepend jaar kan gevolgd worden na het basisjaar of met een niveau 2 of 3 bloemopleiding. Het jaar bestaat uit 20 praktijkavonden met de focus op verdieping van het vak. Het accent ligt op rouwwerk, bruidswerk, trends en persoonlijke stijlontwikkeling. Daarnaast zijn er 4 avonden die deels praktisch ingevuld worden met de onderwerpen: vormgeving ,stijlenleer, kleurenleer en presenteren.

Doelgroep

Heb je belangstelling dan is het fijn om te weten dat er geen voorkennis  nodig is van de bloemopleiding. Wellicht ben je thuis hobbymatig bezig met bloemen en heb je behoefte aan meer vakkennis en technieken. Het is handig om een stageadres te hebben maar is niet verplicht. Het diploma aan het einde van de opleiding geeft de kwalificatie 'vakbekwaam Bloembinder". Deze kwalificatie wordt landelijk erkend. DFA-1 is een praktijkexamen en DFA-2 is een theoretisch examen.

Kosten en aanmelden

De cursuskosten zijn € 1.250,- voor het cursusjaar 2019-2020, exclusief boeken (± € 150,-), examengeld (± € 300.= praktijkexamen, ± € 75,= theorie-examen) en materiaalkosten. Bel met 088 - 020 52 00 voor meer informatie. Op 13 juni 2019 organiseren we een proefles van 17.00 tot 19.00 uur. Geef je op via de aanwijzingen in deze uitnodiging naar de mail van: velp@aeres.nl