Aeres biedt een brede keus aan opleidingen en cursussen voor het groene domein. Belangrijke vakgebieden zijn agro, food, techniek, dier en groene leefomgeving. Blijf jezelf ontwikkelen en kies op deze site welke opleiding of cursus bij je past.  Met het STAP-budget heb je de unieke kans om tegen extra lage kosten of zelfs kosteloos een cursus of opleiding te volgen.

Leren en studeren met een STAP-budget!

Met het STAP-budget kun je jaarlijks maximaal € 1.000,- aan subsidie ontvangen voor het volgen van een opleiding of cursus. STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie en de overheid stelt deze subsidie beschikbaar voor alle werkenden en /of werkzoekenden. Iedereen tussen 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd kan 1x per jaar deze subsidie aanvragen. Bij een goede afronding van jouw opleiding of training hoef je het verstrekte bedrag niet terug te betalen.

Vraag de subsidie op tijd aan

De overheid stelt de STAP-subsidie in 2023 verspreid over het jaar in verschillende termijnen beschikbaar. Hierbij gelden per aanvraagtermijn eisen voor de startdatum van de opleidingen waarvoor je de aanvraag doet.

De eerstvolgende aanvraagtermijn bij het UWV start op maandag 18 september om 10.00 uur. We adviseren je om je nu al bij ons in te schrijven op een scholing. Op die manier heb je tijdig je STAP-inschrijfbewijs op zak en die heb je nodig op het moment dat je je STAP-budget aanvraagt. 

In praktijk kan je een STAP-budget aanvragen:    

  • 18 september 2023 t/m 31 oktober 2023 
  • 15 november 2023 t/m 31 december 2023  

TIP: Wacht niet te lang met aanmelden, want als de subsidiepot voor deze aanvraagperiode leeg is, krijg je geen STAP-budget en moet je het in de periode daarna opnieuw proberen. Tot nu toe constateren we dat het budget steeds binnen enkele uren is vergeven. Wil je kans maken op een STAP-budget, dan is het belangrijk dat je kort vóór 10.00 uur naar de website www.stapuwv.nl gaat om in te loggen.

Bij de definitieve bevestiging van inschrijving ontvang je van ons een STAP-aanmeldbewijs. Dit aanmeldbewijs heb je nodig als je ervoor kiest om het budget bij het UWV aan te vragen.

Voorwaarden

Er geldt een aantal voorwaarden als je het STAP-budget wilt aanvragen.

  • Je bent ouder dan 18 en nog niet met pensioen;
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk;
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen;
  • Je scholing start binnen drie maanden na de aanvraagtermijn;
  • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen.

Let op, als het STAP-budget niet wordt toegekend, gelden de algemene voorwaarden van de cursusaanbieder.