Cookies op www.aerestrainingcentre.nl
Aeres gaat zeer zorgvuldig om met haar informatie en zal deze gegevens nooit aan derden ter beschikking stellen.
Werken in de vleeskalverhouderij is divers en uitdagend. Diergezondheidsmanagement, aansturen van personeel en protocollair werken vragen veel van de kwaliteiten van de ondernemer. Om achtergrondkennis op te frissen en nieuwe kennis op te doen is de cursus Diergezondheid en -welzijn vleeskalverhouderij ontwikkeld.
Deze cursus is bedoeld voor vleeskalverhouders en medewerkers op vleeskalverbedrijven die hun kennis van zowel het functionerende gezonde kalf, als van het zieke kalf willen vergroten. Daarnaast interessant voor degenen die overwegen in deze sector te gaan werken, of er al beroepsmatig werken als erfbetreder.
Verreweg het grootste deel van het eindproduct wordt geëxporteerd naar vrijwel alle continenten. Het vlees wordt onderverdeeld in blank (ongeveer 65%) en rosé kalfsvlees. De sector heeft al jaren een eigen kwaliteitssysteem: Vitaal Kalf (voorheen: IKB vleeskalveren).