Je wilt graag een agrarische bedrijf overnemen, of misschien zit je al wel middenin een bedrijfsovername. Dan kom je vast heel veel tegen. Om je goed voor te bereiden op die overname, en te zorgen dat alles succesvol verloopt bieden we je een unieke cursus.

  • 1950,-
  • 19:30 - 22:30u  / 9:00 - 16:00u
  • 7 avonden & 11 dagen
  • Minimaal 12, maximaal 18
Talent voor groei

Voor wie?

Aeres Training Centre Emmeloord organiseert bij voldoende belangstelling een praktische cursus over de bedrijfsovername. De EVTO cursus (economische vorming toekomstige ondernemers) kan de startende ondernemer helpen de juiste weg te vinden. De cursus geeft je een beeld van het eigen bedrijf en je eigen functioneren hier in.

Onderwerpen die zeker aan de orde komen zijn de bedrijfseconomische begroting, het fiscaal jaarverslag, de vermogensbehoefte en de financiering van de bedrijfsovername. Daarnaast zal veel aandacht gegeven worden aan het erfrecht, maatschapscontracten en andere fiscale en juridische zaken rondom de bedrijfsovername.

Dankzij deze cursus heb ik veel meer grip op de bedrijfsovername thuis. Ik kan nu echt meepraten. O.a. de Rabobank heeft een les verzorgd, daar heb ik heel veel aan.

Mark, Akkerbouw en bollenteelt in Creil.

Inhoud van de studie

De theorie wordt aan de hand van een bestaand bedrijf praktisch gemaakt. De huiswerkopdrachten gaan voor een groot deel over het eigen bedrijf. In de cursus worden gastdocenten van accountantskantoren, banken en andere deskundigen ingezet. Maar een belangrijk uitgangspunt van de cursus is dat je ook van elkaar leert.

In oktober start de opleiding met 7 bijeenkomsten op dinsdagavond. Aansluitend zijn er 11 bijeenkomsten op dinsdag overdag. De cursus wordt afgerond met een individueel gesprek over de eigen situatie met de cursusleider.

Voorkennis

Om toegelaten te worden tot de cursus heb je minimaal MBO niveau 3 nodig en je bent minimaal 22 jaar.