E-learning Plantenteelt

De ontwikkelingen blijven doorgaan op het gebied van voedselveiligheid, maatschappelijk draagvlak, schaalvergroting, schaalverkleining, regelgeving, onderzoek en verduurzaming. Het bijhouden van deze factoren vergt voor de gehele agrarische bedrijfskolom inhoudelijke kennis. Praktische kennis over uitgangsmateriaal, vermeerdering van uitgangsmateriaal, plantenfysiologie, voedingsfysiologie en plantenhormonen is samengevoegd in deze e-learning.

In het kort

 • Aantal dagen/uur uur - uur studiebelasting
 • Deelnemers cursisten

Goed om te weten

 • Dit ga je leren


  ''Een goed begin is het halve werk''

  Deze bekende uitspraak geldt zeker voor het vergaren vangoed uitgangsmateriaal. De kwaliteit van uitgangsmateriaal als zaden, bollen,knollen of stekken bepaalt in grote mate het succes van de teelt. In dezee-learning leer je hoe je aan goed zaaizaad, pootgoed en plantmateriaal komt.Ook de plantenfysiologie komt aan bod. Plantenfysiologie is de biologischewetenschap die de groei en ontwikkeling van planten bestudeert. Je leert allesover hoe een plant ontwikkelt, wat daarvoor nodig is en hoe je hier op kuntsturen. De groei en ontwikkeling van planten omvat aspecten alsomgevingsfactoren, hormonale regelingen, fotosynthese en voedingsfysiologie.Deze processen begrijpen is van belang voor een goede verzorging/veredeling/verwerkingvan planten. In de landbouw proberen we hier zo goed mogelijk op te sturen, doorhet kunstmatig toedienen van hormonen, groeistoffen en groeiregulatoren. Ditwordt besproken in deze e-learning!

  Na het volgen van deze e-learning...

  …heb jij meer achtergrondkennis over het gedrag van planten, de oorzaak van het gedrag en hoe we dit kunnen beïnvloeden door bijvoorbeeld het toedienen van groeistoffen. Deze kennis komt direct vanuit de praktijk en is samen met het bedrijfsleven in deze e-learning gegoten. Hierdoor kun jij, na het volgen van deze e-learning, de kennis direct toepassen!

  Door het aanschaffen van deze module, krijg je niet toegang tot één, maar tot vijf verschillende modules over de plantenteelt!

 • Voor wie?
 • Kosten
 • Programma
 • Toelatingseisen

Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Geen probleem. Neem contact op met een van onze experts.

Partners van Aeres Training Centre