Aeres MBO Food voedingsmiddelentechnologie

Inleiding in de levensmiddelentechnologie K0682

Duur
Meerdere dagen
Interessegebied
Voeding

Binnen de levensmiddelensector is steeds meer vraag naar medewerkers die kennis hebben van product technologieën. Kennis van de levensmiddelentechnologie draagt bij aan het efficiënt produceren waarbij de kwaliteit gewaarborgd wordt. In deze cursus wordt specifiek ingegaan op bewerkingen/ technologieën die relevant zijn voor operators die werkzaam zijn in deze branche. Door de kennis over specifieke technologieën is de cursist in staat met procesvariabelen het eindproduct te beïnvloeden. 

  • 1250,-
  • Minimaal 8 
  • 12 weken
  • MBO-certificaat
Talent voor groei

Voor wie?

Voor iedereen die werkt in de levensmiddelenindustrie en beter wil begrijpen wat de gevolgen zijn van aanpassingen in grondstoffen, receptuur en/of procesinstellingen op het product. 

Inhoud van de studie

Onderwerpen die aan bod komen zijn: 

  • Proces van grondstof tot eindproduct 
  • Eenheidsbewerkingen als verkleinen, koude-/ hittebehandeling, mengen, drogen, fermenteren 
  • Gevolgen van handelen op kwaliteit van product 
  • Creëren persoonlijke beroepshouding, reflecteren op eigen gedrag. 

De cursus duurt 12 weken, waarvan 10 bijeenkomsten van 3 uur, het maken van praktijkopdrachten, zelfstudie en een examen.

Resultaat

Met het behalen van het examen wordt het MBO-certificaat Inleiding in de levensmiddelentechnologie (K0682) behaald.