Voor iedereen die werkzaam is in de voedingssector (verwerking).
Oriëntatie in de bakkerij en zoetwarensector
- Duur
- Meerdere dagen
- Interessegebied
- Voeding
Schrijf je direct in
In deze cursus wordt kennis gemaakt met de bakkerij- en zoetwarenindustrie en het gedrag dat daarvoor nodig is. Onderliggende onderwerpen zijn microbiologie en hygiëne in het kader van voedselveilig produceren.
- 550,-
- 8 deelnemers
- 4 dagdelen
- Leeuwarden
Voor wie?
Inhoud van de studie
Onderwerpen die aan bod komen zijn:
- Kennismaken met de sector
- HACCP, hygiëne, orde, netheid en reinigen ervaren als een basisvoorwaarde voor het werken in de levensmiddelenindustrie
- Micro-organismen bekijken via microscoop en kweekplaten om bewustzijn m.b.t. hygiëne te vergroten
De opleiding is een groepsbijeenkomst met individuele begeleiding d.m.v. inspectie op de werkplek.
Resultaat
Na het volgen van de opleiding heeft de deelnemer kennis van hygiëne, basis microbiologie en reinigen en op welke manier dit van invloed is op de eigen werkplek. Dit betekent dat de deelnemer inzicht heeft in de consequenties van eigen handelen op de veiligheid van het product wat wordt geproduceerd en een beeld heeft van werkzaamheden in de bakkerij en zoetwarenindustrie. De deelnemer ontvangt na afloop een bewijs van deelname aan deze cursus.