Cookies op www.aerestrainingcentre.nl
Aeres gaat zeer zorgvuldig om met haar informatie en zal deze gegevens nooit aan derden ter beschikking stellen.
Voor veel mensen zijn eetbare paddenstoelen als champignons, shi-takes en oesterzwammen heel gewoon en ook weten ze dat penicilline door een schimmel wordt geproduceerd. Maar schimmels hebben een veel groter scala aan vitale functies. Bovendien wordt er veel onderzoek gedaan naar de afbraak van kunststoffen en het genereren van nieuwe soorten biobrandstoffen door schimmels. Helaas hebben schimmels ook een schaduwkant. Naast voedselbederf veroorzaken ze zorgen voor longaandoeningen bij de mens en uitroeien van bepaalde amfibieën en kunnen ze nog veel andere negatieve gevolgen hebben.
Voor iedereen die in de voedingsmiddelensector werkt en belang heeft bij basisvaardigheden kennen in het determineren van schimmels.
Je kan ook gebruik maken van de STAP subsidie. Geef bij je aanmelding aan dat je gebruik wilt maken van deze subsidie. Je krijgt van ons een STAP-aanmeldingsbewijs die je nodig hebt om de subsidie aan te vragen.
Wil je meer informatie over de STAP subsidie, klik dan hier.
Onderwerpen die aan bod komen zijn:
Theorie
Praktijk
De praktijkoefeningen vindt plaats in het microbiologisch laboratorium, ondersteund met theoretisch kader.
Na het volgen van de opleiding heeft de deelnemer inzicht gekregen in het belang van schimmels binnen de voedingsmiddelensector en kent de beginselen van het determineren. De deelnemer ontvangt na afloop een branche certificaat van de Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL).