Rundveevoeding
Startdatum onbekend
Meld je aan om op de hoogte te blijven.
Rundveevoeding
Op dit moment is er geen startdatum bekend. Meld je aan om op de hoogte te blijven.In het kort
- Aantal dagen/uur uur - uur studiebelasting
- Prijs € 990,00
- Resultaat Bewijs van deelname
- Deelnemers cursisten
Goed om te weten
-
Dit ga je lerenBen jij een melkveehouder, bedrijfsopvolger, schoolverlater of agrarisch adviseur en wil je meer leren over voeding om de gezondheid en productiviteit van het vee te optimaliseren?
In de training Rundveevoeding leer je hoe ruwvoerkwaliteit en rantsoensamenstelling de bedrijfsresultaten kunnen beïnvloeden.
Tijdens deze driedaagse training leer je de nieuwste inzichten op het gebied van ruwvoerkwaliteit en de beoordeling hiervan. Deze inzichten ga je in de praktijk inzetten voor de meest optimale resultaten.
Je krijgt praktische handvatten om effectief te communiceren met je veevoerspecialist en kritisch te kijken naar zijn advies. Daarnaast ontwikkel je vaardigheden in het interpreteren van resultaten en koesignalen, waardoor je een beter begrip krijgt van de invloed van voeding op de gezondheid van je veestapel.
Deze praktische cursus is ook zeker interessant voor de agrarisch (voedings) adviseur. Wordt een volwaardige gesprekspartner en adviseer je klanten nog beter op de roosters en de voergang.
Geïnteresseerd? Maar nog vragen?
Neem contact op met Geert Pelleboer voor meer informatie. (g.pelleboer@aeres.nl) -
Voor wie?
De training is bedoeld voor veehouders, bedrijfsopvolgers of schoolverlaters die een betere gesprekspartner willen zijn voor hun veevoeradviseur. Maar ook beginnende voeradviseurs en deelnemers van de Sprint-Training die meer over rantsoensamenstelling en ruwvoerkwaliteit willen weten. Deze training is ook geschikt voor vertegenwoordigers van veevoederbedrijven.
Deze training is ook interessant voor veevoederbedrijven. Neem contact op met Geert Pelleboer (g.pelleboer@aeres.nl) voor meer informatie.
-
Kosten
€ 990,00
-
Programma
1.Vertering en Melkproduktie
Opname, Magen, Darmen
Pensfermentatie
Melkvorming
Melkresultaten
2.Voeders en Voederwaarde
Voeranalyse
Voederwaardes
Gras- en Maissilages
Bijprodukten en Grondstoffen
Mengvoeders
3.Rantsoenen en Voertechniek
Droogstand-rantsoen
Melkvee-rantsoen
Krachtvoervoeding
Gemengd voeren
-
ToelatingseisenAan deze cursus zijn geen specifieke toelatingseisen verbonden
Hulp nodig?
Kom je er niet uit? Geen probleem. Neem contact op met een van onze experts.