Voeding voedsel technologie

Werken in de levensmiddelentechnologie K0651

Duur
Meerdere dagen
Interessegebied
Arbo & veiligheid

In de levensmiddelenindustrie worden er eisen gesteld aan het personeel op het gebied van persoonlijke- en werkhygiëne, microbiologie, reinigen en desinfecteren, zodat de producten die worden geproduceerd veilig zijn om te consumeren. Deze training geeft de cursist voldoende basiskennis en vaardigheden om te voldoen aan wettelijke regels en de voorschriften van het bedrijf. 

  • Minimaal 8 
  • 10 bijeenkomsten van 3 uur
  • Certificaat K0651
  • Icon 4
Talent voor groei

Voor wie?

Voor iedereen die start met werken in de levensmiddelenindustrie. 

Inhoud van de studie

Onderwerpen die aan bod komen: 

  • Persoonlijke- en bedrijfshygiëne, orde en netheid, afvalstroombeheersing 
  • Basis microbiologie, levensvoorwaarden, bederffactoren, nemen van monsters 
  • Reinigen en desinfecteren 
  • Wettelijke vereisten m.b.t. voedselveiligheid
  • Werken volgens HACCP-principes, herkennen en erkennen van afwijkingen en het nemen van geplande maatregelen 
  • Basiskennis van omzettingsprocessen 
  • Creëren van persoonlijke beroepshouding, reflecteren op eigen gedrag 

De cursus duurt 12 weken, waarvan 10 bijeenkomsten van 3 uur, het maken van praktijkopdrachten, zelfstudie en een examen. 

Resultaat

Met het behalen van het examen wordt het MBO certificaat Voeding, industriële processen (K0651) behaald.