Voor iedereen die start met werken in de levensmiddelenindustrie.
Werken in de levensmiddelenindustrie K0651
- Duur
- Meerdere dagen
- Interessegebied
- Arbo & veiligheid
- Interessegebied
- Voeding
Schrijf je direct in
Start
Nog niet bekend
Prijs
€ 1.250,00 (excl. BTW)
In de levensmiddelenindustrie worden er eisen gesteld aan het personeel op het gebied van persoonlijke- en werkhygiëne, microbiologie, reinigen en desinfecteren, zodat de producten die worden geproduceerd veilig zijn om te consumeren. Deze training geeft de cursist voldoende basiskennis en vaardigheden om te voldoen aan wettelijke regels en de voorschriften van het bedrijf.
- Minimaal 8
- 10 bijeenkomsten van 3 uur
- Certificaat K0651
- 1250,-
Talent voor groei
Voor wie?
Inhoud van de studie
Onderwerpen die aan bod komen:
- Persoonlijke- en bedrijfshygiëne, orde en netheid, afvalstroombeheersing
- Basis microbiologie, levensvoorwaarden, bederffactoren, nemen van monsters
- Reinigen en desinfecteren
- Wettelijke vereisten m.b.t. voedselveiligheid
- Werken volgens HACCP-principes, herkennen en erkennen van afwijkingen en het nemen van geplande maatregelen
- Basiskennis van omzettingsprocessen
- Creëren van persoonlijke beroepshouding, reflecteren op eigen gedrag
De cursus duurt 12 weken, waarvan 10 bijeenkomsten van 3 uur, het maken van praktijkopdrachten, zelfstudie en een examen.
Resultaat
Met het behalen van het examen wordt het MBO certificaat Voeding, industriële processen (K0651) behaald.