Werken in de levensmiddelentechnologie K0651

Voeding voedsel technologie

In de levensmiddelenindustrie worden er eisen gesteld aan het personeel op het gebied van persoonlijke- en werkhygiëne, microbiologie, reinigen en desinfecteren, zodat de producten die worden geproduceerd veilig zijn om te consumeren. Deze training geeft de cursist voldoende basiskennis en vaardigheden om te voldoen aan wettelijke regels en de voorschriften van het bedrijf. 

In het kort

  • Aantal dagen/uur uur - uur studiebelasting
  • Prijs € 1.250,00
  • Deelnemers cursisten

Goed om te weten

  • Dit ga je leren

    Onderwerpen die aan bod komen:

    • Persoonlijke- en bedrijfshygiëne, orde en netheid, afvalstroombeheersing
    • Basis microbiologie, levensvoorwaarden, bederffactoren, nemen van monsters
    • Reinigen en desinfecteren
    • Wettelijke vereisten m.b.t. voedselveiligheid
    • Werken volgens HACCP-principes, herkennen en erkennen van afwijkingen en het nemen van geplande maatregelen
    • Basiskennis van omzettingsprocessen
    • Creëren van persoonlijke beroepshouding, reflecteren op eigen gedrag 

    De cursus duurt 12 weken, waarvan 10 bijeenkomsten van 3 uur, het maken van praktijkopdrachten, zelfstudie en een examen.

  • Voor wie?
    Voor iedereen die start met werken in de levensmiddelenindustrie.
  • Kosten
    € 1.250,00
  • Programma
  • Resultaat
    Met het behalen van het examen wordt het MBO certificaat Voeding, industriële processen (K0651) behaald.

Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Geen probleem. Neem contact op met een van onze experts.

Partners van Aeres Training Centre