Groen en bloem

Werk je in de groene sector of wil je je kennis en vaardigheden op het gebied van groenbeheer uitbreiden? Of ben je geïnteresseerd in het leren van de basisvaardigheden van Bloem & Styling? Dan zijn er verschillende cursussen die je kunnen helpen je doelen te bereiken. Alle cursussen groen en bloem

Ons aanbod binnen Groen en Bloem

Groenbeheer is een veelzijdig vakgebied dat zich richt op het behoud en de ontwikkeling van groene ruimtes, zoals parken, tuinen, bossen, plantsoenen en andere met begroeiing bedekte gebieden. Bij Aeres Training Centre kun je diverse trainingen volgen om je vaardigheden hierin verder te ontwikkelen. Daarnaast bieden we de VHG brancheopleiding tot Vakbekwaam Hovenier aan. Ben je meer geïnteresseerd in bloem en styling? Ook daarvoor hebben wij een mooie basistraining.

 • Groenbeheer

  Leefomgeving

  Als je werkzaam bent in de  groenvoorziening is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de meest actuele kennis en vaardigheden omtrent het groene domein. Onze cursussen als bosmaaien, ecologisch groen beheer én plantenkennis helpen jou hierbij.
 • Bloem

  Bloemstyling

  In samenwerking met de branche vereniging VBW is de basistraining Floral Design ontwikkelt. In 3 modules van e-learning en praktijklessen leer je alle basis vaardigheden van bloemstyling. Ook is het mogelijk de vervolg module Bruidswerk te volgen. 
 • Groenbeheer

  VHG hoveniers Branche opleiding

  Ben je gepassioneerd door groen en wil je carrière maken in de hoveniersbranche? Dan is de VHG Brancheopleiding de perfecte start! Deze beroepsopleiding leidt je op tot erkend vakbekwaam hovenier. Ook vervolgopleiding is mogelijk binnen de VHG.
 • Groenbeheer

  Drones

  Cursus drone Vliegen: Leer de lucht in met onze professionele cursus. Behaal je drone-brevet en verken de wereld vanuit een uniek perspectief. Onze cursus leert je alles over dronebesturing en de wet- en regelgeving.
  Drone boven akker
 • Groenbeheer

  Natuurbescherming

  Ben je werkzaam in de groenvoorziening, landbouw of bouw? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de Wet natuurbescherming. Deze wet beschermt planten, dieren en gebieden in Nederland.
  Natuurinclusief Ondernemen
 • Groenbeheer

  Boomonderhoud

  Bomen zijn waardevol in de openbare ruimte. Bomen zorgen voor verkoeling en het opslaan van CO2. Professioneel boomonderhoud is cruciaal om bomen gezond, veilig en mooi te houden. Vindt als boomverzorger de juiste cursus bij ATC

Locaties

 • Locatie

  Aeres MBO Emmeloord

  Het gebouw van Aeres Emmeloord vele praktijk faciliteiten; een techniekhal met lasmogelijkheden, een kas, dierenverblijf en een lokaal voor alle nieuwe techniek zoals drones en robotica.
  tuin aeres emmeloord
 • Locatie

  ATC Locatie Leeuwarden

  ATC locatie Leeuwarden is een unieke plek in Friesland waar cursus, mbo en life sciences samen komen. De focus ligt op natuur, goed bodembeheer, water en gezond voedsel.
 • Locatie

  Aeres MBO Velp

  Aeres MBO Velp staat middenin het groene hart. Het gebouw ademt bloem en groen. Veel van deze cursussen vinden in Velp plaats.

Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Geen probleem. Neem contact op met een van onze experts.