Uitreiking mbo-praktijkverklaring aan Abraham Estifanos

Date

Met trots heeft Abraham Estifanos op 24 mei 2022 zijn eerste mbo-praktijkverklaring in ontvangst mogen nemen. Deze heeft hij ontvangen voor het werkproces: "Onderhoud materialen, middelen en de omgeving" uit het mbo-kwalificatiedossier Assistent plant, dier of (groene) leefomgeving. 

Talent voor groei

Abraham werkt al een tijdje bij Caparis in de groenvoorziening en is in de praktijk opgeleid door zijn praktijkopleider Sito van der Let. Dit was voor Abraham de eerste officiële waardering en bewijs op papier dat hij ooit heeft ontvangen voor een scholingstraject. Daarnaast is Abraham de eerste externe deelnemer die in Friesland via Aeres een MBO-Praktijkverklaring mocht ontvangen. Binnenkort hopen we dat er meer zullen volgen. ‘De leerroute in de praktijk’ is een goede manier om de doelgroep die (nog) niet in staat is een MBO-opleiding te volgen, te waarderen voor de vaardigheden die ze jarenlang hebben opgedaan of nu kunnen gaan ontwikkelen.

Op de foto ziet u van links naar rechts: Rikus Hagenauw(collega), Abraham Estifanos en Sito van der Let (praktijkopleider)

Wilt u meer weten over deze leerroute in de praktijk, neem dan contact op met Edith Zijlstra-Dijksta.

e.zijlstra-dijkstra@aeres.nl