Aeres Drone Basis

Duur
Meerdere dagen
Interessegebied
Ondernemerschap
Interessegebied
Akkerbouw
Interessegebied
Groen en leefomgeving
Interessegebied
Veehouderij
Interessegebied
Drones

Ben jij of is jouw bedrijf op zoek naar een drone cursus die meer uitleg en persoonlijke begeleiding biedt? Dan is deze cursus echt wat voor jou. Je gaat niet alleen in op de actuele theorie ook ga je in de praktijk met drones aan de slag. De Cursus Basis is voor iedereen die wil gaan vliegen met een drone van 250 gram of zwaarder, tot maximaal 25 kg in de Open Categorie (op ruime afstand van bebouwing en mensen).

  • 650,- incl. lunch
  • Maximaal 5 personen*
  • Theorie en praktijk 
  • 2 dagen 
Talent voor groei

Inhoud van de studie

Dag 1 bestaat uit een dag klassikale theorieles om het A1/A3 certificaat te behalen en wordt afgesloten met een examen. Haal je dit niet? Geen nood. De 2e dag kun je een mondeling herexamen doen.
De theorie bevat onder andere Regelgeving, Algemene kennis van drones, Operationele procedures, Privacy en Vliegveiligheid.

Dag 2 bevat theorie en praktijk voor het A2 certificaat. Dit certificaat is bedoeld voor drones van 900 gram tot 4 kg op veilige afstand van mensen. Na de middagpauze is het theorie-examen, gevolgd door een praktijktraining. Slaag je niet voor je examen? Dan volgt er een (mondeling) herexamen wat eventueel later online kan plaatsvinden.

Zowel bij het A1/A3 als het A2 certificaat dienen kandidaten na het behalen van dit certificaat deze aan te vragen bij de RDW. Dit certificaat is in de gehele EU geldig.
Onderwerpen die o.a. aan bod komen tijdens de cursus zijn:

A1/A3
- Luchtvaartregelgeving
- Luchtruimbeperkingen
- Beperkingen inzake menselijke prestaties
- Operationele procedures & Vliegveiligheid
- Algemene kennis van UAS
- Privacy en gegevensbescherming
- Verzekering & Beveiliging

A2
- Meteorologie
- Vliegprestaties van het UAS
- Technische en operationele maatregelen ter beperking van risico’s op de grond
- Praktijktraining

Heb jij je A1/A3 & A2 certificaat al gehaald en wil je nog meer bevoegdheden krijgen én met zwaardere drones kunnen vliegen? Kijk dan ook naar ons Aeres Drone Specific cursus!

*Wil jij deze cursus volgen met een grotere groep of wil je kijken wat de Incompany mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met Geert Pelleboer via g.pelleboer@aeres.nl