Paarden opleidingen

Wil je de kneepjes van het 'paardenvak' aanleren? Volg dan één van onze paarden opleidingen, trainingen en/of cursussen op ons Aeres hippisch centrum.

Bekijk video
Onze paarden opleidingen worden verzorgd door toptrainers met passie en kennis van paarden én didactiek. Zijn paarden je lust en je leven en heb je altijd van je passie je werk willen maken? We helpen je graag om de nodige ervaring en kennis op te doen. Als je echt een duurzame relatie wil opbouwen met een paard of pony en resultaat wil boeken in de training en in de sport, dan is de juiste kennis onmisbaar. Bekijk alle cursussen

Onze paarden opleidingen, cursussen en leerlijnen

Het is erg belangrijk dat je goed en veilig leert. Daarom krijg je les met onze speciaal voor onze opleiding getrainde paarden. Onze 30 paarden zijn geselecteerd om les mee te geven en zijn gewend om door verschillende mensen verzorgd en gehanteerd te worden.

Cursussen die binnenkort starten

Bekijk alle cursussen van paarden- en sport

Aeres Hippisch Centrum

Je leert alles over paarden op het Aeres Hippisch Centrum in Kootwijkerbroek. Dit prachtige landgoed van 6 hectare beschikt over geweldige faciliteiten zoals praktijkoefenruimtes, een hoefsmederij, binnen- en buitenbanen, leslokalen, kantine, overdekte stapmolen, stallen, (gras)paddock, overdekte longeerbaan, weide en een galloppeerbaan van 600 meter. De perfecte plek om jouw paarden opleiding te volgen!

Nieuwsgierig geworden naar het Aeres Hippisch Centrum? Meld je aan en kom naar onze open dagen!

Welke cursussen en opleidingen hebben we op het Aeres Hippisch Centrum

 • Opleiding: Instructeur in de hippische sector

  Wil jij instructeur in de Hippische sector worden? Wil jij werken met paarden, kinderen en volwassenen en lesgeven aan gepassioneerde ruiters? Schrijf je dan nu in voor de opleiding:
 • Opleidingen: Paardenvoeding

  Wil jij leren hoe je paarden het beste kunt voeden? Welke voeding is het beste en hoeveel heeft een paard nodig? Tijdens de online cursus Paardenvoeding 1 leer je de basisprincipes. In de cursus Paardenvoeding 2 leer je over voerstrategieën voor verschillende sportdisciplines. In de opleiding Paardenvoeding 4 wordt ingegaan op de voeding van paarden en pony’s met onder- of overgewicht.
 • Cursus: Hoefbekappen

  Heb jij een paard en/of ben jij een beroepsbeoefenaar? Wil jij meer weten over de anatomie en het bekappen van de paardenvoet? Dan is de cursus Hoefbekappen wat voor jou! Van ervaren hoefsmeden leer jij meer over hoefverzorging bij paarden. Je leert over de dagelijkse verzorging, zoals bekappen en de straal bijsnijden. Na afloop ben je geen hoefsmid, maar je leert wel om problemen te herkennen en de hoefsmid beter te begrijpen.
 • NIEUW

  Horse Health Manager

  Leer hoe je snel kunt handelen bij gezondheidsproblemen en hoe je risico's kunt identificeren en minimaliseren. Deze cursus biedt de sleutel tot het langdurig behouden van de gezondheid van je paard(en).
 • NIEUW

  Freestyle methode en technieken

  Bij Freestyle draait alles om het begrijpen van je paard op een ontspannen en vertrouwelijke manier, met minimale stress. Emiel Voest en Chaja Kolthoff-Voest geloven dat iedereen in staat is om de technieken van het Freestyle systeem te leren en toe te passen in de omgang en training met hun paarden. En daar nemen ze jullie graag in mee in een serie cursussen van beginner tot gevorderd.
 • Opleidingen: Sportmassage bij paarden

  Wil jij leren hoe je paarden een sportmassage kunt geven? Volg dan de opleidingen van paardenmassage. Werk jij met (sport)paarden, wil jij paardensportmasseur worden of zijn paarden je passie en wil je meer weten over sportmassage bij paarden? Schrijf je dan nu in en volg de sportmassage opleidingen.
 • Cursus blessurepreventie en management bij (sport)paarden

  Wil je ook meer weten van blessurepreventie en het managen daarvan? En jouw paard ondersteunen in het duurzaam gezond houden? Dan is de cursus “Blessurepreventie en management bij (sport)paarden” wellicht iets voor jou. Kennis is vooruitzien. Regeren en voorkomen is beter dan genezen.
 • Topper in ons aanbod!

  Cursus: Houding en Zit

  Wil je leren hoe je volledige controle over je paard kan hebben? Het contact met de rug van het paard is erg belangrijk. Bij de cursus Houding en zit leer je een goede harmonie tussen jou en je paard te ontwikkelen. Je krijgt les van Roos Dyson, een gediplomeerd zitcoach, en Barbara Faber, een Hippisch Sportoefentherapeut. De cursus bestaat uit drie dagen en is geschikt voor ruiters, instructeurs en juryleden.
 • Opleiding: TTouch paard

  Wil jij leren hoe je jouw paard kunt behandelen bij pijnlijke spieren, stijfheid, rugklachten en gedragsproblemen? Doe dan de cursus TTouch. TTouch is een zachte aanrakingsmethode voor het verminderen van lichamelijke spanning. Het kalmeert en stimuleert je paard. Je paard gaat beter in zijn vel zitten, waardoor het zelfvertrouwen en het leervermogen toe zullen nemen. Schrijf je nu in voor de tweedaagse cursus TTouch via de onderstaande link.

Wij hebben 27+ cursussen in de hippische sector

Van Fysiotherapie tot voeding. De perfecte opleiding voor jou zit ertussen.

Bekijk alle cursussen van de hippische sector

Opkomende evenementen

14 september

Horse Event PRO

Bekijk details
22 november

Open dag Aeres Training Centre Barneveld

Bekijk details

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang maandelijks ons nieuwe aanbod, open dagen en meer...

Meld je aan

Locaties

 • Locatie

  Aeres Training Centre Barneveld

  Aeres Training Centre Barneveld heeft een unieke leer en werkomgeving gecreëerd. Alle faciliteiten liggen verspreid over een prachtige campus van circa 7,5 ha. Met het grootste aanbod beroepsopleidingen gericht op dierverzorging, zijn er tal van mogelijkheden om jezelf te professionaliseren.
 • Locatie

  Aeres Hippisch Centrum

  Aeres Hippisch Centrum, hét paardensport centrum van Nederland. Met dit complete hippische terrein van maar liefst 6,5 hectare met binnen en buitenrijbanen is Aeres in staat om het aanbod van hippische opleidingen in ons land op het hoogste kwaliteitsniveau uit te voeren.

Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Geen probleem. Neem contact op met een van onze experts.

Contact met cursusadministratie

Partners van Aeres Training Centre