Aeres Drone Specific

Duur
Meerdere dagen
Interessegebied
Ondernemerschap
Interessegebied
Akkerbouw
Interessegebied
Groen en leefomgeving
Interessegebied
Veehouderij
Interessegebied
Drones

Wil je met zwaardere drones vliegen of meer bevoegdheden krijgen, dan is er de Drone Specific cursus voor jou als piloot. In de Specifieke Categorie mogen vluchten met hogere risico’s worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld in gebieden rondom luchthavens of dichter bij bebouwing en mensen. De cursus bestaat zowel uit theorie- als praktijktraining.

  • €1495,- incl. lunch
  • 3 dagen
  • Minimaal 4 personen
  • Erkend certificaat 
Talent voor groei

Inhoud van de studie

De cursus Drone Specific is een combinatie van theorie en praktijk en je doet zowel een theorie- als een praktijkexamen. Na afronding van de cursus ben je gecertificeerd dronevlieger voor bijzondere omstandigheden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan vliegen in de gecontroleerde omgeving van een vliegveld of bij bebouwing.
Wil je drones professioneel inzetten in je werk? Dan is deze opleiding essentieel. Tijdens de cursus gaan we diep in op wetten en regels, meteorologie, navigatie, veilige vliegoperaties en vliegvaardigheden. De training gaat ook uitgebreid in op het gebruik van drones in het groene domein. Daarbij wordt specifiek stilgestaan voor de type vluchten die je wilt kunnen uitvoeren.

De cursus Drone Specific is voor kandidaten in bezit van de A1/A3 en A2 certificaten en bestaat uit 3 dagen. Dag 1 bestaat uit theorie voor het STS-01 theorie certificaat en gaat dieper in op onder andere regelgeving, menselijke prestaties en beperkingen, operationele procedures en algemene kennis van drones.
Dag 2 begint met een theorie examen. Met daarna een praktijktraining waarin aandacht wordt besteed aan de vluchtvoorbereiding, vliegen zonder GPS ondersteuning en noodprocedures. Haal je je theorie examen niet direct?
Herkansen is mogelijk op een later moment. Dit kan mondeling en digitaal.
Dag 3 bevat veel vlieguren en praktijktrainingen. Ben je zelf al in het bezit van een drone? Neem deze mee op dag 3 en bespreek met onze docent alle mogelijkheden.
Kandidaten ontvangen na de praktijktraining een bewijs van voltooiing.
Deze cursus is bedoeld voor het STS-01 standaard scenario.
Dit houdt in het vliegen met drones tot 25 kg boven gecontroleerd grondoppervlak in een bebouwde omgeving.
Het STS theorie certificaat dient de kandidaat aan te vragen bij de RDW.

Onderwerpen die tijdens de theorie dag aan bod komen zijn:
- Regelgeving
- Menselijke prestaties en beperkingen
- Operationele procedures
- Algemene kennis van drones
- Technische en operationele maatregelen ter beperking van luchtrisico’s.

Onderwerpen die tijdens de praktijk dag aan bod komen zijn:

- Vliegen zonder GPS
- Noodprocedures
- Vliegen met verschillende type drones
- Vliegen met verschillende type camera’s
- Vluchtvoorbereiding

Aeres heeft een breed assortiment van drones en camera’s waarmee ervaring kan worden opgedaan.

Nog geen A1/A3 en A2 certificaat? Kijk dan hier! 

 

Resultaat

De cursus Drone Specific is een combinatie van theorie en praktijk en je doet zowel een theorie- als een praktijkexamen. Na het behalen van beide examens ontvang je een bewijs van voltooiing en kan het STS theorie certificaat aangevraagd worden bij RDW.