Verzorgen en bewaren
Startdatum onbekend
Meld je aan om op de hoogte te blijven.
Verzorgen en bewaren
Op dit moment is er geen startdatum bekend. Meld je aan om op de hoogte te blijven.In het kort
- Aantal dagen/uur uur - uur studiebelasting
- Prijs € 475,00
- Deelnemers cursisten
Goed om te weten
-
Dit ga je lerenIn deze praktijkcursus bespreken we met bewaarspecialist van Tolsma Grisnich alle aspecten van het bewaren van aardappelen en uien. Je frist daarmee je theoretische kennis rondom bewaren op en je verdiept je in het zo efficiënt mogelijk bewaren van aardappelen en uien. Wat natuurlijk winstgevend is voor je bedrijf.
-
Voor wie?
-
Kosten
€ 475,00
Let op er is subsidie beschikbaar
Per cursus betaal je een cursusbedrag. Het kan zijn dat je in aanmerking komt voor subsidie. Je hebt namelijk bij mogelijkheid 1 en 2 recht op subsidie vanuit Colland Arbeidsmarkt.
Mogelijkheid 1
Werk jij vanuit de CAO Open Teelten? Dan vergoedt Colland Arbeidsmarkt 85% van het cursusbedrag.
Mogelijkheid 2
Werk jij als akkerbouwer of vollegrondsgroenteteler zonder personeel? Colland Arbeidsmarkt vergoedt ook dan 85% van het cursusbedrag.
Mogelijkheid 3
Werk jij als ZZP’er en heb je geen eigen akkerbouw- of vollegrondsgroenteteeltbedrijf? Ook dan kun je deelnemen aan de cursus. Je betaalt in dit geval het cursusbedrag zelf.
Kom je in aanmerking voor subsidie? Meld je dan aan via de website van Talentoogst, klik hier.
Indien mogelijkheid 3 voor jou van toepassing is kan je je via deze site aanmelden. Cumela verzorgt de training en zal het na de inschrijving verder oppakken.
-
Programma
We bespreken tijdens de cursus de volgende onderwerpen:
- Algemene herhaling van bewaren
- Wat gebeurt er als we ventileren?
- Bewaren van aardappelen
- Naoogst fysiologie
- Hoe droog je rotte knollen optimaal?
- Zilverschurft
- Hoe koel je optimaal zonder mechanische koeling?
- Bewaren van uien: hoe droog je deze optimaal?
- Wat is de invloed van koprot?
- Nadrogen
- Kwaliteit en gewicht houden
-
Toelatingseisen
Hulp nodig?
Kom je er niet uit? Geen probleem. Neem contact op met een van onze experts.