Basiscursus bewaren

Duur
Dag
Interessegebied
Akkerbouw

In de bewaring van uien en aardappelen is de kwaliteit te verbeteren door optimale condities te creëren in het bewaarproces. Op dit moment is dat juist belangrijk. In deze praktijkcursus gaat de specialist van Aeres HBO Dronten nader in op alle aspecten van het bewaren van aardappelen en uien. U frist daarmee uw theoretische kennis rondom bewaren op en u krijgt een stuk verdieping.

  • 395,-
  • 9:00 - 16:00 uur
  • 1 dag
  • Minimaal 6 personen
Talent voor groei

Voor wie?

In deze praktijkcursus gaat expert van Aeres HBO Dronten nader in op alle aspecten van het bewaren van aardappelen en uien. Zeker als uw ervaring met het bewaren van producten nog beperkt is, geeft deze praktijkcursus veel houvast. Wat is belangrijk om een goed product te houden? Hoe kan je indroogverliezen beperken? Hoe stel je dat in op je bewaarcomputer?

Startdata & vervolgdata van deze cursus

  • Start:
    | Tolsma Grisnich
    9 pl.
  • Start:
    | WPR locatie Vredepeel
    10 pl.
  • Start:
    | Rusthoeve Agrarisch Innovatie & Kenniscentrum
    8 pl.

Programma

  • algemene herhaling van bewaren
  • wat gebeurt er als we ventileren?
  • bewaren van aardappelen
  • naoogst fysiologie
  • hoe optimaal drogen van rotte knollen
  • zilverschurft
  • hoe optimaal koelen zonder mechanische koeling?
  • bewaren van uien:
  • hoe optimaal drogen wat voor invloed heeft koprot?
  • nadrogen kwaliteit en gewicht houden

Resultaat

Na deze cursus heeft u de basiskennis over het bewaren van pootaardappelen en uien weer up-to-date. U weet meer over de lucht en de invloed daarvan op het bewaarproces. U gaat naar huis met een aantal praktische tips en ideeën om ook op uw bedrijf beter te bewaren.