Studenten Toegepaste biologie doen bijen onderzoek Aeres MBO Ede

Basiscursus Biodynamisch Imkeren

Interessegebied
Biologisch
Interessegebied
Akkerbouw
Interessegebied
Ondernemerschap
Interessegebied
Veehouderij

Ontdek hoe een bijenvolk leeft, zich gezond houdt en wat haar bijdrage aan het landschap is. Je leert hoe je vanuit biodynamisch perspectief met bijenvolken om kunt gaan, wat dit van je vraagt en wat het voor je kan betekenen. Een open houding naar spirituele gezichtspunten wordt verondersteld. 

  • 750,- inclusief koffie, thee en een bio dynamische lunch
  • Warmonderhof, Dronten¬†
  • Vrijdagen, 09.30-16.15 uur
  • Maximaal 15
Talent voor groei

Voor wie?

Voor iedereen die meer kennis en inzicht wil in het biodynamisch imkeren en hier de beginselen van onder de knie wil krijgen. 

Inhoud van de studie

Deze cursus op Warmonderhof is voor iedereen die wil leren hoe een biodynamische imker werkt en kijkt én voor mensen die zelf overwegen om vanuit deze visie te leren kijken, denken en werken. Je ontdekt de honingbij in haar natuurlijke jaarcyclus van groeien, zwermen en winterrust. Je leert waarnemen en een relatie te ontwikkelen met het bijenvolk, de imme. Jos neemt je mee in de relatie tussen het bijenvolk, het landschap en jezelf en vertelt over het belang van het bijenvolk op het biologisch-dynamisch landbouwbedrijf. 50% theorie en 50% praktijk in de bijenstal van Warmonderhof.

Resultaat

Na de cursus weet je hoe je het bijenvolk als geheel kunt ondersteunen vanuit een biodynamische visie, kun je zelfstandig een bijenkast openen, het volk benaderen en leer je de belangrijkste 'organen' te herkennen. Ook kun je een selectie maken van drachtplanten voor jouw tuin of erf. Wanneer je overweegt om bijen te gaan houden is dit een heel goed moment om daarmee te beginnen.