(Expert) Dierentrainer

Het vak Dierentrainer is een uniek, niet alledaags beroep. De Dierentrainers Academie is hèt kenniscentrum en marktleider op het gebied van het verbeteren van de (trainings)vaardigheden van dierentrainers ten behoeve van het welzijn van dieren onder menselijke zorg. Werk je al in de dierenbranche en wil je je vaardigheden verbeteren? Of heb je gewoon ‘iets met dieren’ en wil je meer leren over hun gedrag en welzijn? Als je nu inschrijft voor Module 1 dan ontvang je als welkomstcadeau het boek ‘Kapsonesmakrelen’ geschreven door Toinny Lukken! Ga naar de Diertrainersacademie

In het kort

 • Aantal dagen/uur uur - uur studiebelasting
 • Deelnemers cursisten

Goed om te weten

 • Dierentrainers Academie

  De Dierentrainers Academie is partner van Aeres Training Center Barneveld en gecertificeerd door het Ministerie van Onderwijs.

  Het trainen van dieren behoort, naast educatie, conservatie, onderzoek en verrijking tot een essentieel onderdeel van goede dierenverzorging en zou opgenomen moeten worden in een goed gedragsmanagement. Dieren trainen reduceert stress, bevordert natuurlijk gedrag en creëert een algemeen welbehagen. Alle lesstof is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

  De oprichtster van de Dierentrainers Academie Toinny Lukken, heeft ruim 34 jaar als zeezoogdierentrainer bij het Dolfinarium in Harderwijk gewerkt. Toinny heeft ondertussen ruim 40 jaar ervaring in het trainen van allerlei soorten dieren zoals dolfijnen, orca’s, zeeleeuwen, walrussen en zeehonden. Maar ook huisdieren zoals honden, katten, konijnen, cavia’s, ratten en muizen, landbouwhuisdieren zoals koeien, paarden. Dierentuindieren zoals olifanten, giraffen en apen en erfdieren zoals geiten en schapen. Ze is gedragstherapeut voor honden en dierentuindieren en werkt al jarenlang samen met allerlei mbo en hbo dier gerelateerde opleidingen en de Nationale Politie.

 • Opleiding tot Expert Dierentrainer

  De opleiding is ingedeeld in 4 modules en is zo opgebouwd dat je in een rustig tempo je eigen niveau kunt bepalen. Je bent niet verplicht de hele opleiding te volgen en kunt op ieder gewenst moment stoppen.

   Als je alle modules hebt afgerond ben je erkend Expert Dierentrainer. 

 • Kosten

  Bezoek voor actuele prijzen de website van de Dierentrainers Academie.

  Mooi meegenomen: bij inschrijving voor de gehele opleiding ontvang je 5% korting!

  * Bij inschrijving ga je een overeenkomst aan met de Dierentrainers Academie. Aeres Training Centre Barneveld is hiervoor op geen enkele wijze aansprakelijk te stellen.

 • Korting bij inschrijven hele opleiding

  Je kunt je op verschillende momenten in het jaar inschrijven.  Alle modules zijn deeltijd; dus perfect te combineren met jouw baan in de dierenwereld, of als omscholing naar een nieuw vak.

  De gehele opleiding tot Expert Dierentrainer bestaat uit 4 modules en 1 stageperiode. Je kunt inschrijven voor een losse module of voor de gehele opleiding. Bij laatste krijg je 5% korting op de totaalprijs bij betaling in een keer. 

 • Visie en missie Dierentrainers Academie

  Dierentrainers Academie is hét kenniscentrum en marktleider op het gebied van het verbeteren van de (trainings)vaardigheden van dierentrainers om zo het welzijn van dieren onder menselijke zorg te verbeteren. Doelstelling is om zo veel mogelijk mensen de gelegenheid te bieden opgeleid te worden tot professionele dierentrainer om zo dieren een beter bestaan te geven.

  Dit doen we door onze schat aan kennis en praktische vaardigheden met jou te delen in de opleiding over hoe je dieren op een positieve manier kunt trainen. Op die manier willen we bijdragen aan een beter dierenleven in het algemeen.

Samenwerking met:

 • Locatie

  Diertrainers Academie

  Het vak dierentrainer is een uniek beroep. Wil je meer leren over het gedrag en welzijn van dieren? Ben je al werkzaam in de dierenbranche en wil je jouw vaardigheden verbeteren? Wil je meer verdieping in jouw vak als dierenverzorger? Dat ben je bij de Dierentrainers academie aan het juiste adres.

Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Geen probleem. Neem contact op met een van onze experts.

Partners van Aeres Training Centre