Aeres Hippisch Centrum

Het paardensport centrum van Nederland

Met een compleet hippische terrein van maar liefst 6,5 hectare met binnen en buitenrijbanen is Aeres in staat om het aanbod van hippische opleidingen in ons land op het hoogste kwaliteitsniveau uit te voeren. Bekijk alle paarden cursussen

Over deze locatie

De kracht van het Aeres Hippisch (training) Centrum zit in de expertise die het uitstraalt, de professionals en ervaren instructeurs die hun passie overdragen op de cursisten. Er wordt samengewerkt met een groot aantal gerenommeerde namen uit de paarden- en paardensportwereld. Het voordeel hiervan is dat we verschillende grote hippische evenementen gezamenlijk organiseren en onderdeel kunnen maken van het onderwijsprogramma.

Goed om te weten

 • Faciliteiten

  De kracht van het centrum zit in de expertise die het uitstraalt. Leren in de praktijk vormt een belangrijke pijler in de opleidingen. Er wordt samengewerkt met een groot aantal gerenommeerde namen uit de paarden- en paardensportwereld. Professionals die hun passie overdragen op de studenten. Aeres heeft als speerpunt dat studenten leren om verantwoordelijkheid te dragen. Door samen met de professionals het centrum te runnen, krijgen de studenten een realistisch beeld van de sector en leren ze aan te pakken. Belangrijke eigenschappen waar de arbeidsmarkt in de hippische sector om zit te springen.

  Op nog geen 6 kilometer van de hoofd locatie aan de Barnseweg volgen de hippische studenten en cursisten praktijk- en instructielessen. Omdat niet iedereen beschikt over een eigen paard, heeft Aeres Barneveld 25 schoolsportpaarden aangekocht die ingezet worden ten behoeve van praktijkopleidingen en cursussen. Door gebruik te maken van de moderne faciliteiten zoals 58 stallen, galoppeerbaan, trainingsmolen, longeerbaan, meerdere paddocks, weides, ruiterfitruimte, 2 overkapte rijbanen, 1 binnen rijbaan, 1 buitenrijbaan, 6 grote instructielokalen, een grote moderne hoefsmederij heeft Aeres Hippisch Centrum een voorsprong op alle andere opleidingen binnen de sector.

 • Toekomst
  Het Aeres Hippisch Centrum zal zich in de toekomst nog meer gaan profileren als professioneel praktijkcentrum waarin zowel bedrijven als kennisinstellingen doelgericht innovatieve projecten en oplossingen kunnen ontwikkelen, testen en implementeren voor de hippische sector. Zodat niet alleen studenten maar ook het hippisch bedrijfsleven nog meer kan profiteren van deze unieke accommodatie.
 • Route en parkeren
  Aeres Hippisch Centrum 
  Kapweg 30
  3774 RC Kootwijkerbroek

Bezoek ons Hippisch Centrum

Kapweg 30, Kootwijkerbroek

Bekijk in google maps
 • Heb je nog vragen?

  Neem dan contact op

  Via telefoon: 088-0206123 Mail: atc.barneveld@aeres.nlĀ