Floral Design is een nieuwe en vernieuwende,  praktijkgerichte basistraining waarin de belangrijkste technieken en de basiskennis wordt behandeld. Nieuw daarbij is dat de training bestaat uit drie modules e-learning, aangevuld met drie praktijklessen per module waar je echt gaat oefenen met de verschillende technieken. De nadruk ligt op de praktijkgerichte, noodzakelijke kennis die snel in te zetten is op de werkvloer.

 • €450,- (pilot versie*)
 • 9 maandagavonden
 • Aeres Velp
 • 18:00 - 21:00
Talent voor groei

Training Floral design in het kort

Deze korte basistraining is bedoeld voor zijinstromers, werknemers uit de branche die een opfriscursus willen volgen of mensen die zich willen bekwamen in bloem en styling (en zich met deze opleiding persoonlijk willen verbreden). Elke module heeft een eigen thema waarin verschillende onderwerpen worden behandeld. Zo komt naast handgebonden boeketten en bloem/plant arrangementen ook duurzaamheid, verkooptechnieken en styling aan bod.

Wil jij je na deze basiscursus nog verder ontwikkelen in bloem en styling?
Dan is het ook nog mogelijk de losse vervolgmodules bruidswerk en/of rouwwerk te volgen. 

* De Floral Design training is volledig vernieuwd en aangepast. Wij willen jou graag de kans geven om deze training te volgen in onze pilotgroep voor 50% van de originele prijs. 

Startdata & vervolgdata van deze cursus

 • Start:
  | Aeres Velp
  Vervolgdata
  Schrijf je in

Doelstelling

Floral Design is in samenwerking met De Groene Wereld, brancheorganisatie VBW en Aeres Training Centre ontwikkeld. In deze praktijkgerichte avondopleiding leer je, op een snelle en vernieuwende manier de basisvaardigheden van het vak bloem & styling. Als je de 3 modules, via e-learning en praktijklessen, succesvol hebt afrond ontvang je het VBW-branchediploma.

Basiskennis & vaardigheden

In de 3 modules komen alle basisvaardigheden aan de orde. Denk aan handgebonden boeketten, bloemarrangementen en plantenarrangementen. Hiermee heb je een goede basis om door te leren en je daarna eventueel te specialiseren.

Erkenning

De verschillende modules worden met certificaten afgesloten. Hiervoor moeten de verschillende praktijkopdrachten als voldoende worden beoordeeld en de e-learning voor minimaal 95% afgerond zijn. Alle certificaten samen leiden tot een VBW- Branchediploma.

Doelgroep

 • Zijinstromers zonder enige ervaring in de bloemen
 • Werknemers uit de branche die een opfriscursus willen
 • Mensen die zich willen bekwamen in bloem & styling

Subsidie 

Werknemers in de bloemistensector hebben recht op (gedeeltelijke) compensatie van kosten op basis van de CAO Bloemenspeciaalzaken. Daarnaast kan er wellicht aanspraak worden gemaakt op diverse overheidssubsidiemogelijkheden.