Motorzaag NKC 3- lichte velling zonder hulpmiddelen

Interessegebied
Arbo & veiligheid
Interessegebied
Groen en leefomgeving

De NKC is in 2020/2021 tot stand gekomen door samenwerking van een groep opleiders in de groene branche met goedkeuring van de brancheorganisaties VBNE, VHG en Cumela. Het systeem omvat duidelijke opleidingseisen, examens, examinatoren en certificering met als doel het vergroten van vooral de veiligheid met betrekking tot kettingzagen. Dit certificaat is geldig binnen Nederland en voldoet aan de ARBO-wet.

Voor wie?

De NKC is een keurmerk/certificaat. Je kan op iedere willekeurig niveau instappen. De NKC wordt uitgegeven en beheerd door Bureau Erkenningen.

Talent voor groei

Startdata & vervolgdata van deze cursus

 • Start:
  | Aeres Leeuwarden
  7 pl.
  Vervolgdata
  Schrijf je in

Inhoud van de studie

In de cursussen komen de o.a. volgende aspecten aan de orde:

 • Veiligheid
 • Onderhoud
 • Werken met de kettingzaag
 • Wet- en regelgeving

NKC niveau 3

Kettingzaaggebruikers, welke beroepsmatig kettingzagen gebruiken voor het vellen van dunne bomen. De bomen hebben een maximale diameter tot 30 cm en kunnen zonder hulpmiddelen vellen. Ook het beoordelen van de zwaarte van de boom (inclusief takmassa), gewichtsverdeling en scheefstand en het nemen van de beslissing om wel of niet te gaan vellen.

Deze cursus is onderdeel van een reeks: 

Resultaat

Een theorie- en een praktijkexamen sluiten de cursus af en word afgenomen door een erkende NCK-examinator. Beiden moeten met voldoende zijn afgerond om een certificaat te behalen. Het certificaat is 5 jaar geldig en kan verlengd worden door middel van een her-certificering (praktijkexamen).