Techniek voor voedingsoperators basis K0333

Duur
Meerdere dagen
Interessegebied
Voeding

In de voedingsmiddelenindustrie werken operators met complexe apparatuur. Basiskennis van techniek is noodzakelijk om de productie optimaal te laten verlopen. De operator draagt bij aan eerstelijns onderhoud, doet technische inspecties. Eenvoudige standaard technische taken moet de operator zelf kunnen uitvoeren. Bij complexere zaken ondersteunt hij/zij de monteur.

  • 1250,-
  • Minimaal 8 
  • 12 weken
  • MBO-certificaat
Talent voor groei

Voor wie?

Voor iedereen die werkt in de levensmiddelenindustrie en met beter inzicht in de productie een actieve bijdrage wil kunnen leveren bij onderhoud en het voorkomen en oplossen van verstoringen.

Inhoud van de studie

Onderwerpen die aan bod komen op basisniveau zijn:

  • Operatorschap en proceskennis 
  • Pneumatiek
  • Sensoren
  • Utilities 
  • Besturingstechniek 
  • Aandrijfsystemen, assen en lagers 
  • Inspectie, onderhoud en storingen 
  • Creëren persoonlijke beroepshouding, reflecteren op eigen gedrag 

In dit scholingstraject leert de cursist de basisbegrippen met betrekking tot besturing, meet- en regeltechniek, utilities en overbrengingstechnieken, waardoor hij in staat is eenvoudige storingen te kunnen analyseren en (zelfstandig) op te lossen. Techniek vraagt om inzicht. Dit wordt geoefend vanuit praktijksituaties uit de eigen praktijk of in een geconstrueerde omgeving (praktijk-/ oefenruimte). 

Resultaat

Met het behalen van het examen wordt het MBO-certificaat Productietechniek geschikt voor niveau 2 (K0333) behaald.