Voor iedereen die werkt in de levensmiddelenindustrie en met beter inzicht in de productie een actieve bijdrage wil kunnen leveren bij onderhoud en het voorkomen en oplossen van verstoringen.
Techniek voor voedingsoperators basis K0333
- Interessegebied
- Voeding
Schrijf je direct in
In de voedingsmiddelenindustrie werken operators met complexe apparatuur binnen een geautomatiseerd productieproces. Kennis van techniek is noodzakelijk om de productie optimaal te laten verlopen. De operator draagt bij aan eerstelijns onderhoud, doet technische inspecties. Op basis van de procesvariabelen signaleert hij/zij storingen en stuurt proactief het proces bij.
Voor wie?
Inhoud van de studie
Onderwerpen die aan bod komen op basis- en verdiepend niveau zijn:
- Operatorschap en proceskennis
- Pneumatiek
- Sensoren
- Utilities
- Besturingstechniek
- Aandrijfsystemen, assen en lagers
- Inspectie, onderhoud en storingen
- Creëren persoonlijke beroepshouding, reflecteren op eigen gedrag
In dit scholingstraject leert de cursist de basisbegrippen met betrekking tot besturing, meet- en regeltechniek, utilities en overbrengingstechnieken, waardoor hij in staat is eenvoudige storingen te kunnen analyseren en (zelfstandig) op te lossen. Techniek vraagt om inzicht. Dit wordt geoefend vanuit praktijksituaties uit de eigen praktijk of in een geconstrueerde omgeving (praktijk-/ oefenruimte).
Resultaat
Met het behalen van het examen wordt het MBO-certificaat Productietechniek geschikt voor niveau 2 (K0333).