Cookies op www.aerestrainingcentre.nl
Aeres gaat zeer zorgvuldig om met haar informatie en zal deze gegevens nooit aan derden ter beschikking stellen.
In de voedingsmiddelenindustrie werken operators met complexe apparatuur. Basiskennis van techniek is noodzakelijk om de productie optimaal te laten verlopen. De operator draagt bij aan eerstelijns onderhoud, doet technische inspecties. Eenvoudige standaard technische taken moet de operator zelf kunnen uitvoeren. Bij complexere zaken ondersteunt hij/zij de monteur.
Voor iedereen die werkt in de levensmiddelenindustrie en met beter inzicht in de productie een actieve bijdrage wil kunnen leveren bij onderhoud en het voorkomen en oplossen van verstoringen.
Onderwerpen die aan bod komen op basisniveau zijn:
In dit scholingstraject leert de cursist de basisbegrippen met betrekking tot besturing, meet- en regeltechniek, utilities en overbrengingstechnieken, waardoor hij in staat is eenvoudige storingen te kunnen analyseren en (zelfstandig) op te lossen. Techniek vraagt om inzicht. Dit wordt geoefend vanuit praktijksituaties uit de eigen praktijk of in een geconstrueerde omgeving (praktijk-/ oefenruimte).