Techniek voor voedingsoperators basis K0333

Voeding voedsel technologie
In de voedingsmiddelenindustrie werken operators met complexe apparatuur binnen een geautomatiseerd productieproces. Kennis van techniek is noodzakelijk om de productie optimaal te laten verlopen. De operator draagt bij aan eerstelijns onderhoud, doet technische inspecties. Op basis van de procesvariabelen signaleert hij/zij storingen en stuurt proactief het proces bij. 

In het kort

  • Aantal dagen/uur uur - uur studiebelasting
  • Prijs € 1.585,00
  • Deelnemers cursisten

Goed om te weten

  • Dit ga je leren

    Onderwerpen die aan bod komen op basis- en verdiepend niveau zijn:

    • Operatorschap en proceskennis
    • Pneumatiek
    • Sensoren
    • Utilities
    • Besturingstechniek
    • Aandrijfsystemen, assen en lagers
    • Inspectie, onderhoud en storingen
    • Creëren persoonlijke beroepshouding, reflecteren op eigen gedrag

    In dit scholingstraject leert de cursist de basisbegrippen met betrekking tot besturing, meet- en regeltechniek, utilities en overbrengingstechnieken, waardoor hij in staat is eenvoudige storingen te kunnen analyseren en (zelfstandig) op te lossen. Techniek vraagt om inzicht. Dit wordt geoefend vanuit praktijksituaties uit de eigen praktijk of in een geconstrueerde omgeving (praktijk-/ oefenruimte).

  • Voor wie?
    Voor iedereen die werkt in de levensmiddelenindustrie en met beter inzicht in de productie een actieve bijdrage wil kunnen leveren bij onderhoud en het voorkomen en oplossen van verstoringen.
  • Kosten
    € 1.585,00
  • Programma
  • Resultaat
    Met het behalen van het examen wordt het MBO-certificaat Productietechniek geschikt voor niveau 2 (K0333).

Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Geen probleem. Neem contact op met een van onze experts.

Partners van Aeres Training Centre