Groenten vasthouden

Themadag Microbioom

Interessegebied
Akkerbouw
Interessegebied
Biologisch
Interessegebied
Veehouderij
Interessegebied
Ondernemerschap
Interessegebied
Voeding

Wat is het verband tussen jouw gezondheid en de kwaliteit van de bodem, de gewassen die erop groeien en de dieren die erop grazen? Volg de themadag Microbioom en leg het verband tussen je buitenwereld en binnenwereld! Voor professionals uit landbouw, verwerking, voeding en gezondheid, voor studenten, voor consumenten en voor geïnteresseerden uit de horeca, coaching en leefstijlbegeleiding, voor studenten.

  • 245,-
  • 9:30 - 17:00
  • Minimaal 25 deelnemers
  • Warmonderhof, Dronten
Talent voor groei

Inhoud van de studie

Als medisch integratief fysioloog kijkt Peter Voshol kijkt altijd naar gezondheid in de context van ons geheel. Alle bacteriën, virussen en gisten in ons lichaam samen worden ook wel ons microbioom genoemd. Een evenwichtig microbioom is van groot belang voor onze gezondheid. In deze themadag wil Peter Voshol jou een breder inzicht verschaffen in wat microbioom inhoudt, waardoor ons microbioom wordt beïnvloed en welke invloed het microbioom zelf heeft op onze gezondheid en op essentiële processen in ons lichaam.

Voshol belicht de bijzondere samenhang tussen bodem, gewassen, dieren, voedsel, voeding en onze gezondheid. Is het microbioom de verbindende factor tussen de bodem en onze buik? Wat betekent dat voor onze leefstijl, voor de landbouw, de verkoop en de bewerking van ons voedsel?

De inhoud van de bodem: wat leeft daar en wat is er relevant voor ons en onze voedselproductie? Wat is gezondheid, wat is het verschil tussen voedsel en voeding? Uitleg van het microbioom.
De training bevat diverse interactieve werkvormen waarin je de relatie tussen duurzaam leven en eten, je gezondheid en jouw kwaliteit van leven verder gaat verkennen. Je observeert je eigen eetgedrag. Wat eet je, hoe eet je en hoe functioneer je? Wat valt op? Welke vragen stel je jezelf? Wat is die verbindende factor tussen bodemleven en voedsel? We verkennen de begrippen gezondheid, voedsel versus voeding. Je leert wat je zelf kunt doen om je gezondheid/microbioom positief te beïnvloeden. Je leert wat je met de aangeboden kennis kunt doen als consument, ondernemer of producent van voedsel.

Praktisch informatie

Inloop een halfuur voor aanvang

  • Tijden: 9.30 – 17.00 uur (inclusief lunch)
  • Locatie: Warmonderhof, Wisentweg 12, Dronten
  • Minimum aantal deelnemers: 25
  • Cursusleider/inhoudelijke vragen: Peter Voshol Email: p.j.voshol@gmail.com
  • Kosten: €245,00
  • Trainers: Dr. Peter Voshol, Medisch Integratief Fysioloog. Barbera Eijgel (Leefstijlexpert) / Karin Pijper (arts): Leefstijl Microbioom Centrum Nederland

Over de trainer
Peter Voshol is medisch integratief fysioloog aan het Louis Bolk Instituut en de Universiteit van Cambridge. Hij zet zich al decennialang in voor kennisvergroting en koppeling van kennis op het gebied van fysiologie, voeding en leefstijl voor de preventie en genezing van aandoeningen als obesitas en diabetes type 2.