Module 2a: Oriëntatiestage Hondentrimmen

Werken als hondentrimmer is voor veel mensen het ideale beroep. Je kunt het aan huis doen, eventueel parttime, je hebt er geen groot bedrijfspand voor nodig én je werkt met de geweldige dieren die honden nu eenmaal zijn.

In het kort

 • Aantal dagen/uur uur - uur studiebelasting
 • Deelnemers cursisten

Goed om te weten

 • Dit ga je leren

  De beste manier om dit te leren is door te doen. Aeres Training Centre Barneveld verzorgd al ruim 25 jaar de opleiding tot hondentrimmer. Barneveld heeft unieke faciliteiten met een praktijklokaal dat is ingericht als trimsalon en biedt daardoor de meest praktijkgerichte hondentrimopleiding van Nederland. Je krijgt les in onze eigen kennel en oefent op honden met verschillende vachttypes. Je krijgt o.a. les van (inter)nationaal bewezen hondentrimmers Ilse Frenk Kleton en Petra van Zuthem.

  Hondentrimmen is een ambacht die je leert in de praktijk. Tijdens de lessen wordt er zorgvuldig aandacht besteed aan de technieken die je als hondentrimmer nodig hebt.

  Maar hoe weet je nu of de opleiding en het vak echt geschikt is voor jou? Hoe weet je of je het leuk genoeg vindt om er jouw beroep van te maken?

  Om die vraag te kunnen beantwoorden hebben wij Module 2a: Orientatie werken in een trimsalon ontwikkeld.

 • Module 2a Oriëntatie werken in een trimsalon (optioneel)

  Ben je specialist geworden in het geven van vacht- en lichaamsverzorging en lijkt het je leuk om hondentrimmer te worden dan adviseren wij eerst een kijkje te gaan nemen in de trimsalon. Hondentrimmen is een vak waar meer bij komt kijken dan men verwacht. Je doet er verstandig aan eerst te starten met een oriëntatiestage van 15 dagen. Met de kennis in huis als specialist vacht- en lichaamsverzorging kun je goed aan de slag als stagiaire in de salon. Je krijgt een stage pakket met een overeenkomst die je kan gebruiken om stageafspraken vast te leggen en verzekerd te zijn vanuit de opleiding. In dit pakket zit ook een handelingenboekje dat jou helpt vragen te stellen over de verschillende vaardigheden die je als trimmer moet gaan ontwikkelen. Dit geeft jou een beeld wat er van jou als hondentrimmer wordt verwacht. Na de stage zal een docent van de opleiding telefonisch contact leggen met de praktijkopleider en jou een studieadvies geven over het verder verloop van je opleiding. Dit is niet bindend. Je mag zelf besluiten verder te gaan met module 2b Hondentrimmer. De 15 stage dagen tellen al mee voor de verplichte stage van module 2b. Module 2a is niet verplicht, en voor iedereen die zeker weet hondentrimmer te willen worden kan gelijk starten aan module 2b.

 • Kosten
 • Opbouw opleiding Hondentrimmer

  Modulaire opbouw opleiding Hondentrimmer

  De opleiding tot Hondentrimmer is een modulaire opleiding. Om te starten aan de module Hondentrimmer moet je eerst de module “Specialist vacht- en lichaamsverzorging” met voldoende hebben afgerond.

  De opleiding tot Hondentrimmer bestaat uit de volgende modules:

 • Vervolg cursus

  Ben je zo enthousiast geworden en wil je Hondentrimmer worden? Dan kun je door naar:

 • Een carrière switch eng? Niet met de baangarantie van Pets Place!

  Droom jij van een carrière als honden- of kattentrimmer, maar beschik je nog niet het vereiste diploma? Dan heeft Pets Place dé oplossing voor jou. Pets Place zoekt voor diverse locaties in Nederland professionele trimmers. Pets Place biedt een baangarantie en vergoedt jouw opleidingskosten. Neem contact op met Pets Place over de voorwaarden en locaties bij jou in de buurt. 

  Voor vragen kan je mailen naar: werken@ijsvogelretail.nl.

Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Geen probleem. Neem contact op met een van onze experts.

Partners van Aeres Training Centre