Knaagdierbeheersing

IPM-KBA

Duur
Dagdeel
Interessegebied
Licenties

Voor de bestrijding van knaagdieren (zoals o.a. muizen en ratten) op een agrarisch bedrijf kunnen eigenaren en medewerkers zelf de werkzaamheden uitvoeren. Dit is wel beperkt tot het eigen terrein. Vanaf 1 januari 2023 geldt er voor de beheersing van knaagdieren zowel binnen als buiten de bedrijfsgebouwen een geïntegreerde aanpak. Voor de toepassing van rodenticiden bij deze aanpak is een vakbekwaamheidsbewijs IPM-KBA verplicht. Ook moet het bedrijf gecertificeerd zijn en opgenomen in het register IPM-KBA bij Bureau Erkenningen.  

  • 325,- 
  • Dagdelen
  • Minimaal 10
  • Vakbekwaamheidsbewijs 
Talent voor groei

Voor wie?

Voor eigenaren en medewerkers van een agrarisch bedrijf. Volg je liever de E-learning cursus ongediertebestrijding in je eigen tijd en plan je dan een examen bestrijding knaagdieren, dat kan ook. Meld je dan aan voor het examen via deze link. 

Resultaat

Na het afronden van deze korte opleiding ongediertebestrijding en een behaald examen ontvangt de deelnemer vanuit Bureau Erkenningen een aparte licentie IPM-KBA voor de bestrijding van knaagdieren op het eigen (agrarisch) terrein.