Dierverzorging

Bij Aeres Training Centre Barneveld kun je diverse opleidingen binnen dierverzorging volgen. Wij bieden het breedste opleidingspakket op het gebied van dierverzorging van Nederland. Bekijk alle dierverzorgingscursussen

Onze cursussen dierverzorging

Wil je hondentrimmer of kattentrimmer worden? Ben jij werkzaam bij een kinderboerderij en wil jij in de toekomst beheerder worden? Of wil jij de basiscursus geiten, de basiscursus kippen, de basiscursus koeien of de basiscursus paarden en pony’s volgen? Bij ons kun je je inschrijven bij diverse dierverzorgingscursussen. Ga naar de cursus die je wil volgen en schrijf je gemakkelijk in voor één van onze cursussen.

Cursussen die binnenkort starten

Bekijk alle cursussen van Dierverzorging

Wij hebben meer dan 27+ cursussen dierverzorging

Van kinderboerderij tot dierenwinkel cursussen en opleidingen. Maar ook voor dierliefhebbers kun je je natuurlijk verder verdiepen in het verzorgen van jouw dier.

Bekijk alle cursussen dierenverzorging

Veel gestelde vragen

 • Kan ik bij jullie langskomen?

  Wil je een keer langskomen? Dat kan op onze speciaal daarvoor georganiseerde dagen. 

 • Ik wil graag hondentrimmer worden. Welke cusrsussen moet ik dan volgen?

  De opleiding tot Hondentrimmer is een modulaire opleiding. Hieronder de verschillende modules die je kan volgen, om volledig Vakbekwaam hondentrimmer te worden.


 • Welke opleidingen voor kattentrimmer zijn er?
  Wil je kattentrimmer worden dan hebben we twee interessante katten trim opleidingen.
 • Kan ik bij jullie ook terecht als ik op een kinderboerderij wil werken?
  Zeker, ook voor kinderboerderij hebben we diverse basiscursussen voor verzorging van boerderijdieren. Diverse besluiten sluiten ook aan bij kinderboerderijhouders. Tevens bieden we ook regelmatig bijeenkomsten aan en of bekijken we graag met jullie kennis om te kijken wat jullie nodig hebben in de vorm van maatwerk en of op locatie!
 • Voor welke dierensoorten kan ik bij jullie cursussen volgen?
  Bij Aeres hebben we vrijwel voor alle diersoorten wel cursussen, van Veehouderij tot gezelschapsdieren als, hond, kat, paard, konijn, siervogels, vissen en reptielen we hebben het allemaal.
 • Zijn de cursussen voor professionals én hobbyisten?
  Onze cursussen en opleidingen zijn zowel voor professionals als voor hobbyisten. Je kunt jezelf verdiepen in je eigen huisdieren, maar ook als professional je nog verder ontwikkelen in je dierbekwaamheid en of zelfs je certificaat of accreditaties bijhouden.

  Ook hebben wij veel cursisten die zich willen laten omscholen. Bijvoorbeeld als paraveterinair dierenartsassistent.

Komende evenementen

22 november

Open dag Aeres Training Centre Barneveld

Bekijk details
23 november

Open dag Aeres Training Centre Barneveld

Bekijk details

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang maandelijks ons nieuwe aanbod, open dagen en meer...

Meld je aan

Locaties

 • Locatie

  Aeres Training Centre Barneveld

  Aeres Training Centre Barneveld heeft een unieke leer en werkomgeving gecreëerd. Alle faciliteiten liggen verspreid over een prachtige campus van circa 7,5 ha. Met het grootste aanbod beroepsopleidingen gericht op dierverzorging, zijn er tal van mogelijkheden om jezelf te professionaliseren.
 • Locatie

  Aeres MBO Emmeloord

  Het gebouw van Aeres Emmeloord vele praktijk faciliteiten; een techniekhal met lasmogelijkheden, een kas, dierenverblijf en een lokaal voor alle nieuwe techniek zoals drones en robotica.
  tuin aeres emmeloord

Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Geen probleem. Neem contact op met een van onze experts.

Partners van Aeres Training Centre