Diergedrag

Leer alles over diergedrag, kynologie en gedragsproblemen bij huisdieren 

Wil jij leren hoe je een hond beter kunt trainen en/of problemen kunt herkennen? Ben je geïnteresseerd in de kat en zijn gedrag? Of wil je tijdens de cursus dierenfotografie leren hoe je een (huis)dier professioneel op de foto kunt zetten? Wij hebben een groot en divers aanbod van opleidingen in dierengedrag. Bij Aeres Training Centre Barneveld leer je alles op het gebied van kynologie, kattengedrag en dierenfotografie. Ook als je dierentrainer wil worden ben je bij ons aan het juiste adres. Ga naar de gewenste opleiding en schrijf je gemakkelijk in via ons opleidingsportaal. Bekijk alle gedragscursussen

Diergedrag opleidingen voor professionals en hobbyisten

Wist je dat Aeres Training Centre Barneveld al meer dan 35 jaar hét kenniscentrum voor professionals en hobbyisten is? Alles over dierengedrag leer je bij ons en afstuderen doe je met een officieel certificaat. Aeres Training Centre Barneveld staat voor kwaliteit in de wereld van dierengedrag. Zo vergroot je de kans op een baan in de diersector!

Gedragscursussen die binnenkort starten

Bekijk alle gedragscursussen Diergedrag

Kynologie cursussen

In Nederland houden we van honden. Een hond krijgt een steeds grotere rol in onze maatschappij en in ons gezinsleven.  Heb je een hond of wil je met honden werken en er meer over leren dan hebben wij verschillende richtingen die je kan kiezen. De Kynologie opleidingen bestaan uit de studie van de hond, waarbij het gedrag centraal staat. Ook onderwerpen als gezondheidszorg, dierenwelzijn en EHBO komen aan bod. Zo krijg je alle kennis en vaardigheden om als kynologisch instructeur, kynologisch gedragsbehandelaar of kynologisch gedragstherapeut aan de slag te gaan. Bekijk hieronder de verschillende modules:

Kattengedragstherapie cursussen

Hoe leren katten en hoe herken je het gedrag van katten? Dat leer je bij de cursus die je in een reeks van drie modules opleidt tot Kattengedragstherapeut. Deze opleidingen zijn geschikt voor iedereen die meer wil weten over de begeleiding van probleemgedrag bij katten, of omdat je werkt in een dierenartsenpraktijk, een cattery, een pension/asiel of een dierenspeciaalzaak. 

Cursus honden uitlaat service

Ben jij een actief persoon en hou je van buiten zijn en werken met honden? Dan is het starten van een hondenuitlaatservice echt wat voor jou!

Opleiding dierentrainer

Wil jij dierentrainer worden? Dit doe je bij Dierentrainers Academie. Sinds 2019 zijn Dierentrainers Academie en Aeres Training Centre Barneveld samenwerkende partners. Op deze wijze ondersteunen we elkaar en kunnen we gezamenlijk het dierenwelzijn op een hoger niveau tillen. Wil je jouw baankans binnen de diersector vergroten en heb je de ambitie om dierentrainer te worden? Neem dan een kijkje op de pagina van de opleiding dierentrainer.

Wij hebben meer dan 14 gedragscursussen

Van kattengedrag tot dierentrainer, bij Aeres vind je jouw cursus!

Diergedragscursussen

Veel gestelde vragen

 • Ik ben al wat ouder, kan ik toch deelnemen aan de opleiding?

  Ja dat kan. Als je 18 jaar of ouder bent, dan ben je meer dan welkom. Bij Aeres Training Centre Barneveld kun je een leven lang leren! De gemiddelde leeftijd van de cursisten van deze opleiding ligt tussen de 30 en 40 jaar.

 • Ik wil de cursus puur hobbymatig volgen zodat ik mijn hond beter kan begrijpen, kan ik dan ook aan de modules deelnemen?

  Jazeker, ook jij bent van harte welkom onze cursussen te volgen. En misschien vind je het geleerde zó interessant dat je alsnog besluit hiervan je beroep te maken. Module 1: Basiskennis gedrag hond is voor alle hondeneigenaren interessant om te volgen.

 • Op welk niveau wordt de opleiding gegeven?
  • Module 1: Basiskennis kattengedrag MBO 4 niveau gegeven.
  • Module 2: Gedragstherapeut kat + stage en examen worden op HBO-niveau gegeven.

Opkomende evenementen

22 november

Open dag Aeres Training Centre Barneveld

Bekijk details
23 november

Open dag Aeres Training Centre Barneveld

Bekijk details

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang maandelijks ons nieuwe aanbod, open dagen en meer...

Aanmelden nieuwsbrief

Locaties

 • Locatie

  Aeres Training Centre Barneveld

  Aeres Training Centre Barneveld heeft een unieke leer en werkomgeving gecreëerd. Alle faciliteiten liggen verspreid over een prachtige campus van circa 7,5 ha. Met het grootste aanbod beroepsopleidingen gericht op dierverzorging, zijn er tal van mogelijkheden om jezelf te professionaliseren.

Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Geen probleem. Neem contact op met een van onze experts.

Partners van Aeres Training Centre