VHG Vakbekwaam Hovenier

Duur
Meerdere dagen
Interessegebied
VHG Branche opleiding
Interessegebied
Groen en leefomgeving

Werk je al in de sector van hoveniers & groenvoorziener en heb je de opleiding Hovenier succesvol afgerond of ben je in bezit van een mbo-diploma niveau 2 Medewerker Hovenier? Dan kun je kennis en vaardigheden vergroten met de VHG Branche-opleiding 'Vakbekwaam Hovenier' bij Aeres Training Centre! Je volgt deze opleiding bij locatie Velp, een van de Groene Hotspots. 

  • 2.550,- 
  • Min. 12 - max. 25 deelnemers
  • Maandagen van 16:00 tot 21:00  
  • VHG Branche-opleiding
Talent voor groei

Voor wie?

Deze opleiding richt zich speciaal op werkenden in de sector of mensen die in de toekomst in de sector willen gaan werken. Je volgt de cursus in ons moderne onderwijsgebouw en kennistuin in Velp. De inhoud van de opleiding is specifiek vakgericht en wordt door deelnemers en bedrijven hoog gewaardeerd. De VHG Branche-opleiding is een vakopleiding die merendeel in de middag-/ avonduren gegeven wordt.

 

Subsidie

Voor werknemers uit de hoveniers- en groenvoorzieningssector is er subsidie beschikbaar via Colland Arbeidsmarkt. De subsidieregeling bestaat uit een tegemoetkoming in de kosten van de opleiding en een bonus voor de werknemer bij het behalen van een diploma. De diploma’s worden per leerjaar afgegeven.  Degene die de opleiding heeft betaald, dat kan zowel de werkgever als de werknemer zijn, ontvangt een subsidie van maximaal € 1.500,- per jaar. De werknemer ontvangt een bonus van € 500,- per behaald diploma. Voor meer informatie, check de website.

Ben je nog geen werknemer uit de hoveniers- en groenvoorzieningssector? Dan kan je ook gebruik maken van de STAP subsidie. Geef bij je aanmelding aan dat je gebruik wilt maken van deze subsidie. Je krijgt van ons een STAP-aanmeldingsbewijs die je nodig hebt om de subsidie aan te vragen. 
Wil je meer informatie over de STAP subsidie, klik dan hier.

Inhoud van de studie

In de cursus verdiep je de kennis die je al hebt opgedaan in een eerdere opleiding. Je leert o.a. over: 

  • Toegepaste beplantingsleer 
  • Materialenkennis
  • Begroten en werkplannen bespreken 
  • Waterpassen 
  • Tuinontwerp 
  • Aanleg en onderhoud 

Doelstelling 

In het laatste jaar rond je de erkende VHG Branche-opleiding tot Vakbekwaam Hovenier af. Na dit leerjaar ben je helemaal klaar om zelfstandig als Hovenier aan de slag te gaan. Je sluit het leerjaar af met het aanleggen van een kleine tuin. Dit begint met de tekening en beplantingsplan tot de daadwerkelijke oplevering.

Locatie 

Je volgt deze opleiding bij locatie Velp, een van de Groene Hotspots. Onderwijs, bedrijfsleven en Branchevereniging VHG werken steeds nauwer samen om de mensen in de groene sector en de bedrijven nog beter te ontwikkelen. De Groene Hotspot is daarin een nieuwe stap. Het is een verregaande krachtenbundeling op regionaal niveau tussen het groene onderwijs en het bedrijfsleven om samen te komen tot verdere ontwikkeling van het vak en het vakonderwijs.

Resultaat

Je sluit de opleiding af met examens. Indien je de examens met een positief resultaat afsluit, ontvang je het diploma Vakbekwaam Hovenier, erkend door de Branchevereniging VHG.

 

Informatieavond

Ben je enthousiast en wil je meer weten over deze opleiding? Kom dan naar onze informatieavond op 6 juni. Maak kennis met je docenten en je toekomstige leeromgeving.

De VHG informatieavond is van 18:00 tot 20:00 uur te Velp.