Paraveterinair dierenartsassistent (verkort) - Instaptoets

Je bent al een aantal jaren werkzaam als dierenartsassistent en wilt graag de officiële certificaat paraveterinair behalen. Met dit certificaat kan jij je laten registreren in het Diergeneeskunderegister. Een paraveterinair kent de kneepjes van het vak en is hoger opgeleid dan een dierenartsassistent.  De instaptoets is een verplicht onderdeel van het verkorte traject voor de opleiding tot paraveterinair dierenartsassistent (verkort)

In het kort

 • Eerste startdatum 4 november 2024
 • Aantal dagen/uur 1,5 uur - 0 uur studiebelasting
 • Prijs € 245,00
 • Locatie Aeres Training Centre Barneveld
 • Deelnemers 30 cursisten
 • Vooropleiding Je komt in aanmerking als: - Je minimaal 3 jaar fulltime (of het equivalent daarvan in deeltijd) ervaring hebt in het uitvoeren van de handelingen die zijn voorbehouden aan een paraveterinair binnen een gezelschapsdierenpraktijk, maar nog niet over het diploma paraveterinair dierenartsassistent beschikt en/of nog niet bent ingeschreven in het Diergeneeskunderegister; - Je op dit moment minimaal 3 jaar fulltime (of het equivalent daarvan in deeltijd) ervaring als dierenartsassistente werkt en door gaat groeien naar de functie van paraveterinair; - Je een locatie manager- of praktijkmanagersfunctie uitvoert en nog minimaal 50% van jouw tijd als paraveterinair werkzaamheden verricht en minimaal 3 jaar fulltime (of het equivalent daarvan in deeltijd) ervaring hebt als paraveterinair; - Mocht je op dit moment 2 jaar voltijd ervaring hebben? We bieden het verkorte registratie traject aan tot september 2024, daarna kun je je aanmelden voor de reguliere opleiding Paraveterinair dierenartsassistent en kom je niet meer in aanmerking voor dit tijdelijke verkorte traject; - De beroepsvaardighedenlijst voor 80% beheerst, zie bijlage. - Je in staat bent om een cursus op MBO-4 niveau af te ronden; - Je in staat bent om in zelfstudie te leren. Dit vraagt planning, overzicht en discipline.

Goed om te weten

 • Opleidingsadvies

  De instaptoets is onderdeel van het verkorte paraveterinair traject om te bepalen wat jouw huidige kennisniveau is. Middels deze meting wordt bepaald of het mogelijk lijkt voor je om zonder of met additionele modules (maximaal 4) het theoretisch eindexamen te gaan halen. Deze instaptoets is een digitale kennistoets en wordt in Barneveld afgenomen.

  Iedere deelnemer start met de instaptoets. Vanuit daar volgt een opleidingsadvies.
  Dit advies kent drie varianten:

  1. Je kunt door naar het verkorte traject en je hoeft geen additionele modules te volgen.
  2. Je kunt door naar het verkorte traject, maar moet wel 1 of meer van de 10 additionele modules volgen (max. 4).
  3. Je kunt niet door naar het verkorte traject en we adviseren je de reguliere opleiding te volgen.

  Kun en wil je verder met het verkorte traject? Klik dan hier Verkort traject volgen.

 • Voor wie?

  Je komt in aanmerking als;

  • Je minimaal 3 jaar fulltime (of een soortgelijke omvang in tijd wanneer je parttime werkt) ervaring hebt in het uitvoeren van de handelingen die zijn voorbehouden aan een paraveterinair binnen een gezelschapsdierenpraktijk, maar nog niet over het diploma paraveterinair dierenartsassistent beschikt en/of nog niet bent ingeschreven in het Diergeneeskunderegister;
  • Je een locatie manager- of praktijkmanagersfunctie uitvoert en nog minimaal 50% van jouw tijd als paraveterinair werkzaamheden verricht en minimaal 3 jaar fulltime (of een soortgelijke omvang in tijd wanneer je parttime werkt) ervaring hebt als paraveterinair; 

  En daarnaast:

  • De beroepsvaardighedenlijst voor 90% beheerst klik hier voor de lijst.
  • Je in staat om een cursus op MBO-4 niveau af te ronden;
  • Je in staat bent om in zelfstudie te leren. Dit vraagt planning, overzicht en discipline.
 • Kosten
  € 245,00 
 • Kennis maken?

  Wil je eerst wat meer informatie en kijken of dit traject wel bij jou past? Dan kun je je aanmelden voor één van onze Open dagen!

Locatie

 • Locatie

  Aeres Training Centre Barneveld

  Aeres Training Centre Barneveld heeft een unieke leer en werkomgeving gecreëerd. Alle faciliteiten liggen verspreid over een prachtige campus van circa 7,5 ha. Met het grootste aanbod beroepsopleidingen gericht op dierverzorging, zijn er tal van mogelijkheden om jezelf te professionaliseren.

Inschrijven

Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Geen probleem. Neem contact op met een van onze experts.

Partners van Aeres Training Centre